Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Γ. Πατούλης: Υποψήφιος και στις εκλογές του 2014 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

 

Υποψήφιος για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου για τρίτη συνεχή θητεία στις δημοτικές εκλογές του 2014 ανακοίνωσε ότι θα είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδυασμού της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη», την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013. Επίσης, κατέθεσε την προσωπική του δέσμευση ότι «και το 2013 το Μαρούσι θα εξακολουθήσει να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται στο πλευρό κάθε δημότη, κάθε εργαζόμενου, αρωγός και πολύτιμο στήριγμα κάθε
ανθρώπου που έχει ανάγκη, ώστε να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια».
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από φίλους και μέλη του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» συμμετείχαν επίσης στην εορταστική εκδήλωση ο Υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος κος Διονύσης Χρηστάκης, ο πρώην Πρόεδρος του ΙΣΑ Σωτήρης Ρηγάκης και μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γεώργιος Μαριδάκης, εκπρόσωποι από: το Σύλλογο Αθμονέων, το Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», το Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα», το Σύλλογο Πελοποννησίων Αμαρουσίου, την Ένωση Κρητών Βορείων Προαστείων «Ο Κρηταγενής Ζεύς», το Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», τον Ελληνικό Σύνδεσμο «Ο Παρθενών», τον Εξωραϊστικό–Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου – ΚΑΤ Αμαρουσίου, τον Εκδρομικό – Περιηγητικό Σύλλογο Αμαρουσίου, τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου,τον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο «Ζωοδόχος Πηγή Ψαλιδίου», το Εξωραϊστικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Σωρού, κ.α. το Σύλλογο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες»,
Συμμετείχαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης και ο Ειδικός Γραμματέας Μιχάλης Μπάρλας.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου,επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη» κος Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την τιμητική παρουσία τους στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδυασμού, τονίζοντας ότι το έργο της Διοίκησης θα συνεχισθεί αμείωτο και το 2013, παρά τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να σταματήσει το έργο, με αστήρικτες νομικά προσφυγές, ψέματα,συκοφαντίες και απειλές, προαναγγέλλοντας ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
«Το 2013 βάζουμε τις ισχυρές βάσεις για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για να μην επιτρέψουμε να γυρίσει το Μαρούσι πίσω. Βάζουμε τις ισχυρές βάσεις για να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του Μαρουσιώτικου λαού, για να πετύχουμε την επανεκλογή μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θα είναι και πάλι υποψήφιος, πρώτος στη μάχη για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο αναγέννησης της πόλης, που όλοι μαζί ξεκινήσαμε το 2007» σημείωσε ο κος Πατούλης.
Σ’ ένα σύντομο απολογισμό για το έργο της Διοίκησης, ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Αμαρουσίου, που υπό τις παρούσες δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, βρέθηκε κοντά στον πολίτη, δίνοντας νόημα και περιεχόμενο σε έννοιες όπως ανθρωπιά και αλληλεγγύη, καθώς και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε εκείνα που έχουν προγραμματισθεί στις γειτονιές της πόλης, τα οποία θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα οδηγήσουν την πόλη σε μία νέα εποχή.
Ανθρώπινος Δήμος, Κοντά στον Πολίτη
1.146 οικογένειες της πόλης, 719 ανάπηροι, 113 πολύτεκνοι και 314 τρίτεκνοι, επωφελήθηκαν από την κοινωνική πολιτική της Δημοτικής Αρχής, με την οποία απαλλάσσονται οι ευπαθείς ομάδες από την καταβολή ή μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών.
Παράλληλα, σύγχρονες και αποτελεσματικές κοινωνικές δομές βρίσκονται στην υπηρεσία των πολιτών, όπως: το Δημοτικό Πολυιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Δημοτικό Ασθενοφόρο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο για 300 οικογένειες της πόλης, τα Γεύματα Αγάπης, η «Γωνιά Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης», η Δημοτική Ιματιοθήκη.
Επίσης το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία, το Κέντρο Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ, το Γραφείο Εξυπηρέτησης ΑμεΑ που λειτουργεί στο Δήμο και έχει διεκπεραιώσει πάνω από 150 αιτήματα συμπολιτών μας με αναπηρία. Παράλληλα, στη διάθεση των οικογενειών της πόλης βρίσκεται το Πρότυπο δίκτυο 12 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, στους οποίους φιλοξενούνται 850 περίπου παιδιά και τα 5 ΚΑΠΗ γωνιές αγάπης και σεβασμού για τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν.
Συνεχίστηκαν επίσης το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ και Κοινωνικής Μέριμνας, ενώ υλοποιήθηκαν προγράμματα πρόληψης της υγείας και εμβολιασμοί σε μαθητές και ενήλικες.
Έργο για την πόλη και τους πολίτες
Το 2012 συνεχίσθηκε η προσπάθεια για να μπει ο Δήμος σε τροχιά μόνιμης οικονομικής εξυγίανσης. και ανάπτυξης. Η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε αποτελεσματικά και αξιοποίησε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, ενισχύοντας την «προίκα» της πόλης με νέα έργα και υποδομές, που προσθέτουν υπεραξία στην πόλη και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών. Τα έργα πραγματοποιούνται χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ οι πολίτες.
Το προηγούμενο διάστημα παραδόθηκαν: Δύο πεζογέφυρες, το Κλειστό Γυμναστήριο στην Κοκκινιά, η Πράσινη Διαδρομή Ζωής στην Κοκκινιά, ενώ δόθηκε λύση στο πρόβλημα της ένταξης στο σχέδιο πόλης του Κάτω Σωρού , Τύμβου Μαρμαράδικα με την έκδοση του ΦΕΚ.
Ήδη ξεκίνησε η κατασκευή της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου, ενώ έχει αξιολογηθεί θετικά και οδεύει για χρηματοδότηση η πρότασή για την αισθητική αναβάθμιση και τη Βιοκλιματική Ανάπλαση γειτονιών σε Άγιο Θωμά, Παράδεισο και Πολύδροσο, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής να απλωθεί σε όλο το Μαρούσι, το πρόγραμμα βιοκλιματικών αναπλάσεων.
Παράλληλα, προχωρά η κατασκευή του νέου Παιδικού Σταθμού της Κοκκινιάς, παρά τα εμπόδια που κάποιοι προσπαθούν να βάλουν στο έργο αυτό. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2013 προβλέπεται επίσης η εκπόνηση μιας σειράς αναγκαίων μελετών για έργα κρίσιμα, όπως η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας γειτονιών της πόλης. Χωρίς τις μελέτες αυτές, δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί η έγκριση για την αναγκαία χρηματοδότηση των έργων.
Η δικαστική διεκδίκηση του χώρου στο οικόπεδο του πρώην ΙΓΕ, η κατασκευή του Αστυνομικού Τμήματος στο Κέντρο στο ακίνητο της Σουρή, η ελεγχόμενη στάθμευση και το πάρκινγκ στην Ευτέρπης είναι τα επόμενα βήματα της Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου