Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ «ΏΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»


ora_ths_ghsΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο «καλλικρατικός» Δήμος Διονύσου συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ‘Ώρα της Γης 2013’ ενάντια στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμβολικής δράσης, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20.30 η Ελλάδα θα σβήσει τα φώτα για μία ώρα. 
Ο Δήμος Διονύσου θα συμμετάσχει σβήνοντας τα φώτα, στις κεντρικές πλατείες των Δ.Ε. Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης και Δροσιάς, σύμφωνα με την δέσμευση απέναντι στην WWF, ενώ ανεπίσημα τα φώτα θα σβήσουν και σε πλατείες των υπόλοιπων Δ.Ε. του Δήμου μας.
Επειδή στη φετινή πρωτοβουλία της WWF υπάρχει μία ξεχωριστή ‘πρόκληση’ με δύο σκέλη:
το «θα το κάνω» και το «αν το κάνεις», ο Δήμος Διονύσου δεσμεύεται NA κατασκευάσει Δημοτικές Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων ΑΝ οι δημότες χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Μ., το ποδήλατο, ή τα πόδια στις μετακινήσεις τους.
Καλαφατέλης: «Είμαστε πολίτες ενός κοινού τόπου τον οποίο  οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές»
Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης, καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη εκστρατεία το Σάββατο 23 Μαρτίου και να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του διαρκώς αυξανόμενου ρυθμού υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Διονύσου σημειώνει: «Στον καταιγισμό των αλλαγών και εξελίξεων που βιώνουμε στην εποχή μας, έχουμε χρέος στις επόμενες γενιές, να παραδώσουμε από τον φυσικό πλούτο ότι περισσότερο μπορούμε να διασώσουμε Η’ Ώρα της Γης’ που έχει γίνει πλέον θεσμός, αποτελεί, εκτός των άλλων, έναν απλό τρόπο ν’ αποδείξουμε ότι πέρα από οικονομικές, γεωπολιτικές ή κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου, του πλανήτη Γη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου