Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΥΓΓΡΟΥ» δηλώνουν



logo filwnΑνάστατος ο κόσμος των Βορείων Προαστίων και οι φίλοι του Δάσους Συγγρού, έκπληκτοι παρακολουθούν τις τελευταίες μεθοδεύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το ΙΓΕ, οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΥΓΓΡΟΥ και οι Δήμοι Αμαρουσίου και Κηφισιάς έχουν κινητοποιηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο αλλά και τα πολιτικά κόμματα για τους λόγους που δεν πρέπει να γίνει η συγχώνευση αυτή.
Η δικιά μας τοποθέτηση την οποία προσπαθούμε να την κοινοποιήσουμε προς όλους είναι:
Ανακοίνωση
«Είμαστε αντίθετοι με το νομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση με σκοπό τη συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών  με το ΕΛΓΟ – Δήμητρα.
Ο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών υφίσταται ως
αυτοτελές ίδρυμα Δημοσίου Δικαίου Κοινωφελούς Σκοπού ήδη από το 1926 και απολαμβάνει της ειδικής και αυξημένης προστασίας από το άρθρο 109 του συντάγματος  «Περί Εθνικών Κληροδοτημάτων.»
Έχει σημαντικούς ιδίους πόρους και προσφέρει από τη σύστασή του μέχρι σήμερα ανελλιπώς στην εκπαίδευση νέων γεωργών, κηπουρών και μελισσοκόμων. Σχεδόν όλοι οι Μελισσοκόμοι της Ελλάδος έχουν εκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο αυτό.
Επιπλέον όμως προσφέρει σε όλους εμάς τους απλούς πολίτες ένα μοναδικό χώρο αναψυχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Το απολαμβάνουμε όλοι οι κάτοικοι της Αττικής που έχουμε τόσο ανάγκη το οξυγόνο και το πράσινο που μας δίνει.
Το Δασόκτημα αυτό των 1000 στρεμμάτων, το ακριβότερο οικόπεδο της Ελλάδας θα το προστατεύσουμε με κάθε μέσο και δεν θα αφήσουμε με νομικά τερτίπια να περάσει στα χέρια των εργολάβων που προσπαθούν εδώ και χρόνια να το τσιμεντοποιήσουν.
Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση ώστε η κερκόπορτα αυτή του νομοσχεδίου να μην ανοίξει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου