Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η προχειρότητα σταμάτησε το έργο στην πλατεία Αγίας Λαύρας



Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, 

 Μετά την επιστολή που αποστείλατε προς τον κ. Δήμαρχο σχετικά με την πλατεία της Αγίας Λαύρας θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα: 
Καταρχήν θεωρούμε πολύ θετική την ενέργειά σας να ενδιαφερθείτε και να εκφρασθείτε δημόσια για το συγκεκριμένο έργο. 
Για μας η συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις του Δήμου πρέπει να διασφαλίζεται, να είναι ουσιαστική και έγκαιρη και να μην χρησιμοποιείται για την εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί. 
Εμείς από την αρχή διαφωνήσαμε για την «ανάπλαση» της πλατείας Αγίας Λαύρας για ποιούς λόγους; 
  •  Γιατί έχει δένδρα μεγάλης και ιστορικής αξίας, πολλά είναι αιωνόβια και δροσίζουν την γύρω περιοχή. 
  •  Γιατί η βρωμιά και η υποβάθμιση της τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην εγκατάλειψή της από το Δήμο. Οι προτάσεις του συντονιστικού μας εξαρχής ήταν: 
  •  Η πλατεία χρειάζεται παρέμβαση με ήπια όμως έργα, τα οποία δεν θα καταστρέψουν το πράσινο. 
  •  Να μην αλλάξει η πλατεία χαρακτήρα, να παραμείνει δηλαδή πλατεία για όλους τους κατοίκους του Μαρουσιού, χωρίς επέκταση των ήδη υπαρχόντων τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς νέα κόσκια και τεντες.. Θα αναρωτηθείτε ίσως ποια ήταν τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας 
  •   Οι συνεχείς παρεμβάσεις μας στο Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημόσιες κινητοποιήσεις μας ανέδειξαν ως κυρίαρχο ζήτημα το να μην καταστραφεί το πράσινο της πλατείας. Οδήγησαν μάλιστα σε δημόσια δέσμευση τόσο των μελετητών, όσο και του Δημάρχου ότι δεν θα θιγεί το πράσινο της πλατείας, πράγμα που δεν ίσχυε στην άρχική μελέτη που είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. 
  • Η συνεχής παρακολούθηση των εργασιών στο περιφραγμένο με αντιαισθητικές δίμετρες λαμαρίνες εργοτάξιο μας αποκάλυψε την ευθύνη του εργολάβου για την καταστροφή ενός πανέμορφου πεύκου. 
 · Δυστυχώς δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την καταστροφή των παρτεριών. 
 Ας έλθουμε λοιπόν στο δια ταύτα. 
Το έργο ξεκίνησε και πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν. Να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στην λειτουργία των καταστημάτων και η όχληση στους κατοίκους. Να διασφαλιστεί η ποιότητα του έργου. Να τηρηθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια των διαδικασιών για να μην έχουμε εκπλήξεις στο τέλος λόγω της χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ. 
Αν κάποιοι καθυστερούν το έργο είναι αυτοί που το ξεκίνησαν χωρίς να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες μελέτες και άδειες και τρέχουν τώρα την τελευταία στιγμή να τις εκδώσουν. 
Τους είχαμε τονίσει εξαρχής ότι ο Νόμος επιβάλλει έκδοση αδείας για την εκτέλεση έργων στην πλατεία. 
Τώρα που το Δασαρχείο και η Περιφέρεια ανέστειλαν τις εργασίες στην πλατεία από τις 20-3-2013, προσπαθούν να καλύψουν την προχειρότητα, την ανευθυνότητα τους και τις καθυστερήσεις, ρίχνοντας την ευθύνη σε όσους υπερασπίζουν τη νομιμότητα 
 Τα έργα μπήκαν πλέον στη Μητροπόλεως. 
Όλοι ενωμένοι ας προσπαθήσουμε να επηρεαστεί το λιγότερο δυνατόν η εμπορική κίνηση. 
 Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας,δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ 
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου