Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Λυκόβρυση: Απόρριψη ενστάσεων για Δάσος Μορέλλα



Αττική Λυκόβρυση: Απόρριψη ενστάσεων για Δάσος Μορέλλα

Στη συνεδρίαση της 2ας  Απριλίου 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, εξετάσθηκαν οι εντάσεις κατά της απόφασης απένταξης  του Ο.Τ. 440, 441 από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ  (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών  Θεμάτων – Αμφισβητήσεων ) πρώην  ΣΧΟΠ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής.

          Σε μια  ιστορική απόφαση  για το Δήμο και τους Δημότες    στο  ΚΕΣΥΠΟΘΑ, λήφθηκε απόφαση για κατ’ αρχήν  απένταξη των Ο.Τ. 440, 441 στο νότιο τμήμα του Δάσους Μορέλλα. Η απόφαση στηρίχθηκε σε ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ  ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ  ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ  ΤΟΥ  ΚΡΑΤΟΥΣ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

          Η απόφαση μετατρέπει τα Ο.Τ. 440, 441 σε εκτός  σχεδίου ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ   ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΡΕΛΛΑ. Αυτή ήταν η κατεύθυνση του Γεν. Πολεοδομικού Σχεδίου της Πεύκης (1993), η γνωμοδότηση του ΣτΕ (1999) και η απόφαση του 2003 του Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκης, που εξετάσθηκαν από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ.

          Κατά της απόφασης του ΚΕΣΥΠΟΘΑ υποβλήθηκαν ενστάσεις  από την πλευρά των κ.κ. Καρδαρά , Βούλγαρη και  Ρούκα.


          Το  ΚΕΣΥΠΟΘΑ απέστειλε και ερώτημα στη Δ/νση Δασών  ( του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης) που μεταβιβάστηκε στο Δασαρχείο  για την ένσταση της πλευράς  Ρούκα, που επιβεβαίωσε το δασικό χαρακτήρα του Δάσους Μορέλλα (απόφαση του 2003).

             Στη συνεδρίαση είχαν κατατεθεί οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων αλλά και η γνωμοδότηση  της Νομικού Συμβούλου του Δήμου Ζωής Τσοροβά,  που με ισχυρή επιχειρηματολογία παρέθεσε τους λόγους απόρριψης των ενστάσεων. Από την πλευρά των ενδιαφερομένων ανέπτυξε τις θέσεις τους ο κ. Φιλ. Καρδαράς.

             Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων κατέδειξαν τη σημασία του Δάσους  για τους κατοίκους του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής

ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

              Η απόφαση του Δ.Σ. θα αποσταλεί στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ και θα γίνει νέα απόφαση  με βάση την απόρριψη των ενστάσεων και των  απαντήσεων από το Δασαρχείο .

              Η Δ/νση Πολεοδομίας του ΥΠΕΚΑ θα συντάξει τη νέα εισήγηση με τα νέα δεδομένα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ στην πορεία της επίλυσης του τόσο ζωτικής σημασίας ζητήματος του Δάσους Μορέλλα, επ’ ωφελεία  του Δήμου και των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου