Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Παγκόσμια αναγνώριση για τον Γκάλη


Παγκόσμια αναγνώριση για τον Γκάλη
Η εκδήλωση του Άρη για τον Νίκο Γκάλη ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και έφτασαν ως τις ΗΠΑ με εκτενές άρθρο της έγκριτης εφημερίδας New York Times.
Οι New York Times έχουν θέμα για την εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Νίκου Γκάλη. Αναφέρεται ως ο «Μάικλ Τζόρνταν της Ελλάδας» και υπάρχει ειδική αναφορά στον...
άθλο της Εθνικής ομάδα το 1987, εκεί που ο Γκάλης ήταν ο πρωταγωνιστής και ο μεγάλος ηγέτης, με 40 πόντους στον τελικό το Ευρωπαϊκού.
Η ιστορία όμως του Γκάλη δεν τελειώνει εκεί -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα- καθώς ο Άρης πραγματοποίησε μια μεγάλη εκδήλωση για να τον τιμήσει, 19 χρόνια μετά το τελευταίο του ματς.
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται οι δηλώσεις όσων έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση και υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και τους 5,500 φίλους του Άρη που δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Επίσης υπογραμμίζεται το... παρατσούκλι του Γκάλη «The Gangster», όπως και οι επιτυχίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης την εποχή που αγωνιζόταν εκεί ο... άνθρωπος που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου