Benaki_Museum
Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο Μουσείο Μπενάκη κάθε Πέμπτη από τις 15 Ιουλίου και για ένα χρόνο. Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία του μουσείου σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.
Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματός του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” ανακοίνωσε τη Δευτέα ότι
προχωρά σε διπλή χορηγία προς το Μουσείο Μπενάκη, με τη μέθοδο του matching fund, δηλαδή την παροχή δωρεάς ίσης σε αξία με το ποσό των υπόλοιπων δωρεών, που θα συγκεντρώσει το Μουσείο σε διάστημα ενός έτους.
Στόχος να επανέλθει το μουσείο στους ρυθμούς προ κρίσης με εξαήμερη λειτουργία καθώς τα κτίριά του είναι κλειστά για το κοινό κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ενώ το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης είναι κλειστό και τις Τετάρτες αλλά και η ενδυνάμωση του σε ανθρώπινο δυναμικό.
Η δωρεάν είσοδος αφορά και στα τέσσερα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη: Το κεντρικό (Κουμπάρη 1), το κτίριο της οδού Πειραιώς, (Πειραιώς 138), το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22) και την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα (Κριεζώτου 3).