Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Τι απέκρυψε η Neoset από δικαστές και τράπεζες

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Τι απέκρυψε η Neoset  από δικαστές και τράπεζες
«Πράγματα και θαύματα» φαίνεται ότι συμβαίνουν με την υπόθεση της υπό πτώχευση Neoset .
Χθες εκδικάστηκε η αίτηση πτώχευσης που έχουν υποβάλλει εργαζόμενοι και προμηθευτές της εταιρίας παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της επιχείρησης ζητήθηκε αναβολή. Το ζήτημα όμως δεν εστιάζεται στο αν θα γίνει δεκτή ή όxι η αίτηση πτώχευσης αλλά στις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και φαίνεται ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας δικαστικής διερεύνησης.
Ειδικότερα σε ασφαλιστικά μέτρα που έκαναν παλαιοί συνεργάτες της εταιρίας σε νέους συνεργάτες που
χρησιμοποιούν το σήμα Neoset κατατέθηκαν συμβάσεις των νέων συνεργατών από τις οποίες προκύπτει ότι τα brands (οι μάρκες) του ομίλου (Neoset κλπ) αλλά και το Master Franchising έχουν εκχωρηθεί από τον Ιούνιο του 2012 σε κυπριακή εταιρία έναντι αμοιβής μόλις 1% και η κυπριακή εταιρία με τη σειρά της τα εκχωρεί στην εταιρία Newline με την οποία έχουν υπογράψει συμβάσεις οι νέοι συνεργάτες.
Όμως η Neoset έχει λάβει τον Αύγουστο του 2012 χρηματοδοτήσεις από τραπεζικά ιδρύματα τα οποία δεν φαίνεται να γνώριζαν την εκχώρηση βασικών περιουσιακών στοιχείων όπως είναι οι μάρκες και η ανάπτυξη δικτύου. Αυτό όμως είναι το λιγότερο καθώς και στις δύο αιτήσεις που υπέβαλε η Neoset για υπαγωγή στο άρθρο 99 , το Νοέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2013 έχει υποβάλλει επιχειρηματικό σχέδιο και ζητά προστασία από τους πιστωτές χωρίς να αναφέρει την κρίσιμη εξέλιξη της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές. Γιατί η εταιρία δεν γνωστοποίησε στα δικαστήρια την σημαντική αυτή εξέλιξη ώστε αυτά να παράσχουν προστασία από τους πιστωτές λαμβάνοντας υπ΄όψιν πραγματικά δεδομένα; Τίθεται ή όχι ζήτημα παραπλάνησης της δικαιοσύνης; Γιατί αν κάποιος ισχυριστεί πως όταν υποβάλλονταν οι αιτήσεις για το άρθρο 99 δεν υπήρχε γνώση της εξέλιξης τότε γεννώνται άλλα ζητήματα που αφορούν στο πραγματικό χρόνο μεταβίβασης των βασικών περιουσιακών αυτών στοιχείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εξελίξεις παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς οι τράπεζες οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινήσουν διαδικασίες αναζήτησης ποινικών ευθυνών από τους μετόχους και τη διοίκηση της Neoset.



ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
nkaroutzos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου