Γραφτείτε στη Mailing List του Μαρουσιώτικου

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Συνελήφθησαν δύο και αναζητούνται άλλοι τέσσερις, για "διάθεση" νοσοκομειακών 
αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στη Φυλή δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 50  ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τέσσερις.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου εντοπίσθηκαν δύο απορριμματοφόρα φορτηγά οχήματα, ιδιοκτησίας Δήμων (το ένα του Δήμου Αμαρουσίου), που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, να διαθέτουν στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α., νοσοκομειακά απόβλητα  αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από ένα δημόσιο και από ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός μαύρων πλαστικών περιεκτών των παραπάνω νοσοκομείων, περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα  (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α) τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Με εντολή της εισαγγελέως περιβάλλοντος, τα παραπάνω απόβλητα μεταφέρθηκαν σε χώρο ασφαλούς διαχείρισης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας συνέλαβαν τους οδηγούς των δύο φορτηγών, ενώ αναζητούνται τέσσερις ως υπεύθυνοι υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων των δύο νοσοκομείων.  

Τα φορτηγά οχήματα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.
Το μεγάλο πολιτικό ερώτημα είναι το αν υπάρχει σε αυτήν την υπόθεση ηθικός αυτουργός ή οι οδηγοί των οχημάτων ενεργούσαν οικεία βουλήση πράγμα εξαιρετικά απίθανο.
Περιμένουμε την ανακοίνωση των εμπλεκόμενων Δήμων και θα επανέλθουμε

πηγή : www.blog.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου