Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Δήμος Χαλανδρίου - Επιστολή αποχώρησης -ανεξαρτητοποίησης Ιωάννη Λαδόπουλου


Χαλάνδρι 15 Ιανουαρίου 2014

Κυρία Πρόεδρε,

Σήμερα με αυτή την επιστολή θα ήθελα να δηλώσω την αποχώρησή μου από την παράταξη "Χαλάνδρι σε Δράση - Γιώργος Κουράσης" και την ανεξαρτητοποίηση μου ως Δημοτικού Συμβούλου.

Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα από την πεποίθηση ότι η πόλη μας έχει ανάγκη μια διαφορετική κατεύθυνση στα αυτοδιοικητικά της ζητήματα . Πάντα πίστευα ότι η αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος για συναίνεση και συλλογικότητα . Από πολύ νωρίς με επιλογές και πράξεις - όχι χωρίς προσωπικό κόστος - υποστήριξα αυτά μου τα πιστεύω με τις απαραίτητες υπερβάσεις τόσο σε ευρύτερο πολιτικό , όσο και σε αποκλειστικά τοπικό επίπεδο .

Καθώς παρατηρώ ότι η διοίκηση του Δήμου μας , που προέρχεται από την παράταξη που ως σήμερα στήριζα και συμμετείχα, δεν έχει τη διάθεση ούτε να λειτουργήσει ομαδικά ούτε να τολμήσει σημαντικές τομές στη λειτουργία του Δήμου, αλλά και στη ζωή της πόλης μας, δυναμώνει μέσα μου η ιδέα ότι δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση , αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια άλλη δημοτική πορεία , κοντά στον δημότη για έναν σύγχρονο Δήμο , όπου θα κυριαρχεί η κοινωνική του δραστηριότητα . Η εποχή που ζούμε είναι
αναντίρρητα η πιο δύσκολη από την μεταπολίτευση . Είναι χρέος όλων μας να δηλώσουμε παρόντες στην προσπάθεια για το καλύτερο , χωρίς συμβιβασμούς , ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε ορισμένες από τις  βεβαιότητες και τις ανέσεις του παρελθόντος.

Η δύσκολη αυτή απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την αναζήτηση μιας νέας πορείας στον Δήμο μας και την απαρχή μιας νέας προσπάθειας. Μιας πορείας που θα διαπνέεται από συναίνεση και συλλογικότητα. Που μέσα από τον διάλογο αλλά και με αποφασιστικότητα στην εφαρμογή των πολιτικών που θα επιλεγούν θα αντιμετωπίζει τα σημαντικά ζητήματα του Χαλανδρίου και πάνω απ´ όλα θα αναδεικνύει τον Δήμο ως κύριο παράγοντα κοινωνικής πολιτικής .

Με τιμή



Ιωάννης    Λαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου