Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τριτοκοσμική κατάσταση στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου

Τραγική και επικίνδυνη για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων  είναι η κατάσταση στο αμαξοστάσιο του « πλεονασματικού» Δήμου Αμαρουσίου .
Αποκαλυπτικότατα ήταν όσα κατήγγειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θανάσης Φωτόπουλος σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Φωτόπουλος , άσκησε εντονότατη κριτική , καταγγέλλοντας ότι
« η κατάσταση αντί να καλυτερεύσει, χειροτερεύει μέρα με την ημέρα, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν πολύ σοβαροί κίνδυνοι και για την υγεία και για την ασφάλεια των εργαζόμενων, αλλά και για τη μόλυνση του περιβάλλοντα χώρου γύρω από το αμαξοστάσιο».
Ο κ. Φωτόπουλος κατέθεσε μάλιστα και σειρά φωτογραφιών που αποδεικνύουν, όπως τόνισε, τα λεγόμενα του, ώστε να μην μπορεί να υποστηρίξει η διοίκηση ότι δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.
«Είναι τραγική η κατάσταση και δεν το λέμε ούτε με κανέναν λαϊκίστικο τρόπο» επισήμανε και πρόσθεσε ότι περίμενε ότι έξι μήνες μετά την πρώτη αναφορά της
παράταξης στο συγκεκριμένο ζήτημα, τουλάχιστον θα είχαν παρθεί κάποια μέτρα.
«Καταλαβαίνουμε ότι είχατε βάλει και στον προϋπολογισμό κάποια κονδύλια για να καλυτερεύσει ο χώρος αυτός. Αλλά δεν μπορούν να περιμένουν και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους και την υγεία τους οι εργαζόμενοι μέσα σ’ αυτό το χάλι. Γιατί πραγματικά πρόκειται για χάλι» υπογράμμισε.
Κάλεσε τέλος τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει και να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, έτσι ώστε οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του αμαξοστασίου, πραγματικά να είναι σύγχρονες και όχι τριτοκοσμικές. «Παράγκες, σκουπίδια μαζί με ανθρώπους, σίδερα παρατημένα, χωρίς φωτισμό οι χώροι, χωρίς εξαερισμό κλπ. Τα γνωρίζετε πολύ καλά. Δεν θέλουμε να κάνουμε καμία παρέμβαση στο πώς θα λύσετε αυτό το ζήτημα. Αλλά χρειάζεται να το λύσετε χθες. Πριν γίνει κανένα ατύχημα» κατέληξε.
Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης μίλησε για προσπάθειες που έχουν γίνει για τη μεταφορά του αμαξοστασίου σ’ έναν άλλο χώρο, μέχρι το ζήτημα να μπορέσει να τακτοποιηθεί οριστικά.

πηγή: http://newsta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου