Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Δύο πολίτες νικάνε το παρακράτος!



www.marousiotiko.gr

Χρειάστηκαν 5 χρόνια ασταμάτητου αγώνα απέναντι σε θεσμούς και οικονομικούς γίγαντες. Είχε το νόμο με το μέρος του αλλά όλο το κατεστημένο εναντίων του. Από τη μια, ένας πατέρας που έχασε το παιδί του σε τροχαίο που οφειλόταν σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα. Μαζί του και ένας ομοιοπαθών δικηγόρος. Απέναντί τους τα κυκλώματα διαφθοράς στους Δήμους και τις (φιλικές προς τα κόμματα της εξουσίας) εταιρείες οι οποίες νέμονταν τις διαφημιστικές πινακίδες που είχαν γεμίσει τους δρόμους της πόλης (και της χώρας). Αλλά ο Μανώλης Σταυρουλάκης και ο δικηγόρος Θανάσης Τσιώκος Πλαπούτας δε σταμάτησαν!
Κυνήγησαν τους υπεύθυνους, χάλασαν πινακίδες, κινητοποίησαν τα Μέσα Ενημέρωσης, έφθασαν σε όλους τους βαθμούς δικαιοσύνης, ήρθαν στα χέρια ακόμα και με πολιτικούς όταν χρειάστηκε, κινδύνεψαν με φυλάκιση, αλλά δικαιώθηκαν: μετά από 5 σκληρά χρόνια κατάφεραν να παρακινήσουν τους σωστούς εκπρόσωπους του νόμου και της Πολιτείας.
Και τελικά, στα τέλη του 2010, ύστερα από αμέτρητες εφέσεις και αναβολές «και με προσωπική παρέμβαση της προϊσταμένης της ΕΑΧΑ (Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας) κας Ελίνας Δάλλα, η οποία άνοιξε την ιστοσελίδα Ilegan Signs που μετέφερε τις καταγγελίες των πολιτών στην Τροχαία, και ορίζοντας ειδικά συνεργεία για το ξήλωμα των outdoor πινακίδων», ο Νόμος άρχισε να εφαρμόζεται!
Αποτέλεσμα: Το 90% των πινακίδων έχει ξηλωθεί, ένας Δήμαρχος και ένας αντιπεριφερειάρχης έχουν
καταδικαστεί, ενώ στις 3 Ιουνίου έπονται οι δίκες των υπολοίπων τοπικών αρχόντων.
Για να τιμήσει τη μνήμη του 25χρονου νέου και τους αγώνες του πατέρα του πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Αμαρουσίου έδωσε ονόμασε «Γιάννης Σταυρουλάκης» τη μικρή οδό που ξεκινά λίγα μέτρα μετά το σημείο του δυστυχήματος, όπου βρισκόταν η παράνομη διαφημιστική πινακίδα (δίπλα στο ξενοδοχείο Civitel, απέναντι από το Golden Hall).
«Ο υιός μου μάλλον δε θα συμφωνούσε με αυτή την ονοματοδοσία. Αλλά εγώ τη δέχτηκα, ειδικά προεκλογικά, διότι πρέπει όλοι να θυμούνται να φωνάζουν», δηλώνει ο κος. Σταυρουλάκης.
Κι αν κάτι πρέπει να θυμούνται όσοι πολίτες βλέπουν πλέον την οδό "Γιάννης Σταυρουλάκης", είναι «ο άνθρωπος, όταν πάθει σοκ, είναι ικανός να καταφέρει πολλά. Οταν ορκίζεσαι να πετύχεις κάτι, καταφέρνεις να κερδίσεις και εταιρείες, και συμφέροντα και Δήμους και κόμματα»!
Η πλήρης είδηση δημοσιεύτηκε στο GoodNewsLetter No25. 

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το ιστορικό των γεγονότων εδώ:http://www.goodnews.gr/Articles/Dyo-polites-nikane-to-parakratos_2079.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου