Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας», από την Βορέειο Βιβλιοθήκη

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει για τρίτη επιτυχημένη συνεχή χρονιά την καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με τίτλο:
 
 «Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο - Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες»,  
 
με κύριο σκοπό την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της χρήσης των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του Δήμου από μικρούς χρήστες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου με το Future Library,  και  με αποκλειστικό χορηγό/δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες, από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, η Βορέειος βιβλιοθήκη Δήμου σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας θα βγάλει από τα ράφια της βιβλία, θα ξεδιπλώσει χάρτες, ζωγραφιές και παιχνίδια και θα καλέσει τα παιδιά να γνωρίσουν  τους αντίθετους κόσμους, αλλά και να ανακαλύψουν τα σημεία όπου αυτοί συναντιούνται. 

Η καθοδήγηση στο παιχνίδι θα γίνεται από εξειδικευμένους δασκάλους/ εμψυχωτές που έχουν επιλεγεί γι’ αυτό το σκοπό.
Οι έννοιες που θα αναλυθούν μέσα από το βιβλίο και το παιχνίδι είναι:
«Το σωστό και το λάθος», «το χοντρό και το αδύνατο», «το άγριο και το ήμερο», «η αρχή και του τέλος», «το κρύο και το ζεστό» και άλλες πολλές που είναι έννοιες αντίθετες, αλλά  που μας βοηθούν να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο και τη ζωή. Η ανάγνωση και το παιχνίδι θα δώσουν το έναυσμα για δράσεις και συζητήσεις, θα ενθαρρύνουν την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τους χώρους της βιβλιοθήκης και –φυσικά – με τα ίδια τα βιβλία και την ανάγνωση. Το future Library, από τη δική του πλευρά, αναλαμβάνει την ευθύνη να εμπλουτίσει την Βιβλιοθήκη με καινούργια βιβλία, με εργαστηριακά όργανα κυρίως φυσικής και μουσικά όργανα που θα βοηθήσουν την παιδική βιβλιοθήκη ως προς το εξαιρετικό έργο της που είναι η αγάπη του βιβλίου και η χρηστικότητα του χώρου της από τους νέους μικρούς χρήστες.. 
Η 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας περιμένει την ανταπόκριση στο κάλεσμά της για συμμετοχή των μικρών χρηστών προκειμένου να τους μυήσει στο γεμάτο αντιθέσεις κόσμο των βιβλιοθηκών! Έναν κόσμο πλημμυρισμένο από ιστορίες, ανθρώπους, φύση, μουσική, επιστήμες, τέχνες, χάρτες, μαγειρική, χρώματα, έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα, ομορφιά και φαντασία . Τον όμορφο κόσμο μας!

Αιτήσεις συμμετοχής:
 
Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη (Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου)
 ή στο http://www.voreeios.gr/
 
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 61.47.181, 213 2038 277, 213 2038 272

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένες δράσεις του καλοκαιρινού προγράμματος μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους. Η κάθε δράση στην ομάδα της έχει περίπου 15 παιδιά ο αριθμός της οποίας είναι αυστηρός και δεν δύναται να ξεπερασθεί. 
 
Το πρόγραμμα τον δράσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης http://www.voreeios.gr/ και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr.

Πληροφοριακό έντυπο υλικό μπορείτε να βρείτε στο χώρο της βιβλιοθήκης (Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου) και στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Δ/νση Αθλητισμού και Πολιτισμού 2ος όροφος).

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου