Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Δήμος Κηφισιάς - πρώτος σε κομποστοποίηση οικιακών βιοαποβλήτων

Στο Διεθνές Συνέδριο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Βιοαποβλήτων στην Ελλάδα «ATHENS BIOWASTE»

που διοργανώνουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο ΕΔΣΝΑ, ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Κηφισιάς, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Σκοπός του συνεδρίου το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας, είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στην κομποστοποίηση και την ποιότητά της, όπως επίσης και στην ανακύκλωση.

Ο Δήμος Κηφισιάς ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα κομποστοποίησης και υλοποιεί πιλοτικά από το 2012 το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα LIFE+ ATHENS BIOWASTE το οποίο αφορά στη χωριστή συλλογή και κομποστοποίηση υπολειμμάτων τροφών από

νοικοκυριά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κηφισιάς και Αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Νίκος Γ. Χιωτάκης αναφέρθηκε στη διαχείριση των βιοαποβλήτων στην Ελλάδα και την Αττική επισημαίνοντας ότι: «η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί προμετωπίδα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων που δεν είναι ανεξάντλητοι. Για το λόγο αυτό άλλωστε τα απορρίμματα πλέον δεν αντιμετωπίζονται ως απόβλητα, αλλά ως πόροι που συμβάλλουν στην αειφορία και στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης που λέγεται κλιματική αλλαγή».

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Δήμου Κηφισιάς οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης κι έχουν κάνει καθημερινή συνήθεια τους, τον διαχωρισμό των απορριμμάτων. Γιατί τα οργανικά απορρίμματα είναι τα πλέον χρήσιμα, επειδή ξαναγυρίζουν στη φύση.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος κομποστοπο
ίησης στο Δήμο Κηφισιάς, παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανέστης Νικολέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου