Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Νέα επίθεση στις γειτονιές του Αμαρουσίου από τη Χρυσή Αυγή

www.Marousiotiko.gr
Η δημοτική παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» καταδικάζει μία ακόμα επίθεση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 1-8-2014 μηχανοκίνητο απόσπασμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου. 
Πέτρες, μπουκάλια, λοστοί και καδρόνια ρίχτηκαν με δολοφονική μανία εναντίον των νεαρών ανθρώπων που διαχειρίζονται την Έπαυλη Κουβέλου στην οδό Διονύσου στο Μαρούσι. Στο πέρασμά τους άφησαν τραυματίες από βιαιοπραγίες, σαν αυτές που υπέστη, την προηγούμενη εβδομάδα μόλις, Μαρουσιώτης από μέλη των νέων γραφείων της ΧΑ που άνοιξαν στην πόλη.
Ο επικεφαλής Λ. Μαγιάκης και στελέχη της παράταξής μας βρέθηκαν από την

πρώτη στιγμή στη γειτονιά του κέντρου, στην οποία συνέβη το περιστατικό και απωθήθηκαν, μαζί με άλλους δημοκράτες αντιφασίστες πολίτες, από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ανεξάρτητα από τη γνώμη του καθενός για την κατάληψη της βίλας Κουβέλου, οφείλουμε να επισημάνουμε πως σε όλα τα χρόνια ύπαρξής της, ο χώρος λειτουργούσε χωρίς να διαταράσσονται η τάξη και η ασφάλεια των περιοίκων. Τάξη και ασφάλεια που φαίνεται ότι έλαβαν τέλος από τη στιγμή που ‒με την ανοχή της δημοτικής αρχής Πατούλη‒ η Χρυσή Αυγή μετέφερε τα γραφεία της για τα Βόρεια Προάστια στο Μαρούσι.

Η παράταξή μας εξαρχής είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό της για την εγκατάσταση της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας. Είχε προειδοποιήσει για τα θέματα ασφαλείας που εγείρονται από την ύπαρξη ενός ορμητηρίου τραμπούκων σε μια μεγάλη γειτονιά του Αμαρουσίου και είχε ζητήσει ‒μάταια‒ από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη να καταδικάσει πολιτικά το γεγονός και να κάνει ό, τι χρειάζεται από τη μεριά του για να εκδιωχθεί μια οργάνωση της οποίας όλα τα ηγετικά στελέχη διώκονται για βαρύτατα αδικήματα και βρίσκονται στη φυλακή.

​Καιρός είναι πια να αντιληφθεί ο κ. Πατούλης ότι δεν μπορεί να σιωπά. Οφείλει να παραδεχτεί το σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας που προκαλεί στους κατοίκους του Αμαρουσίου η εγκατάσταση μιας τέτοιας οργάνωσης και να ζητήσει τη συστράτευση φορέων και αρχών για την απομάκρυνσή της, πριν το Μαρούσι μετατραπεί σε πεδίο άσκησης για τα τάγματα εφόδου των νεοναζί.

«Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου