Γραφτείτε στη Mailing List του Μαρουσιώτικου

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Νικήτας Κακλαμάνης: Ερώτηση στον Ντινόπουλο για το ερωτηματολόγιο Φούχτελ προς Δημάρχους


Η αποστολή ερωτηματολογίου από τον εντεταλμένο της γερμανικής καγκελαρίας, Χανς Φούχτελ, προς τους δημάρχους όλους της χώρας, προκειμένου να του αποδοθούν στοιχεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων στους δήμους τους, προκάλεσε την κατάθεση ερώτησης του βουλευτή Α’ Αθηνών, Νικήτα Κακλαμάνη, προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Κακλαμάνης ζητάει να πληροφορηθεί, αν η ενέργεια του «απεσταλμένου» της κ. Μέρκελ έχει πραγματοποιηθεί κι αν ναι για ποιο λόγο δεν την ανέλαβε ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού.

Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν ισχύει, τότε γιατί δεν

έχει προχωρήσει σε διάψευση της, ώστε να μη δίδεται η εντύπωση, ότι η πατρίδα μας βρίσκεται υπό τις εντολές εντεταλμένων της γερμανικής κυβέρνησης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: Νικήτας Κακλαμάνης
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Α’ Αθηνών

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο

ΘΕΜΑ: «Ερωτηματολόγιο Φούχτελ προς δημάρχους»

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Κύριε Υπουργέ,
Στη Βουλή θα συνεχιστεί η υπόθεση του ερωτηματολογίου του Φούχτελ, καθώς κατέθεσε ερώτηση του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Νικήτας Κακλαμάνης.

Διαβάστε την ερώτηση παρακάτω:

Με βάση παλιότερα αλλά και πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΥΓΗ) ο εντεταλμένος της γερμανικής καγκελαρίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χανς Φούχτελ, απέστειλε ερωτηματολόγιο προς τους δημάρχους της χώρας, προκειμένου να δώσουν στοιχεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων στους δήμους τους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια φέρεται να αποτελεί συνέχεια της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» και η οποία έθετε ως στόχο: «τον εξορθολογισμό των δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αξιοποίηση ευρηματικών χρηματοδοτικών εργαλείων της δράσης των ΟΤΑ, ώστε να μειώνεται το βάρος της κρατικής δαπάνης γι’ αυτούς και τη μεταρρύθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».

Στο ερωτηματολόγιο ζητούνται:

- Δημογραφικά χαρακτηριστικά (έκταση, σύνολο κατοίκων και ηλικίες πληθυσμού)


- Υποδομές (μεταφορές, εκπαίδευση, βιομηχανικές περιοχές και πάρκα, υγεία, τουριστική υποδομή)

- Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής (ενδιαφέρον εκδηλώνεται για προστατευμένες περιοχές, ακτές, ακατοίκητα και κατοικημένα νησιά από ορυκτούς πόρους)

- Κοινωνική πολιτική, Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμός (κοινωνικές δομές, υποδομές εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, πολιτιστική υποδομή και δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικές υποδομές, χώροι για δραστηριότητες)

- Ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (όπως αποκαλούνται στο ερωτηματολόγιο τα ΑμΕΑ, οι άστεγοι, οι Ρομά και οι μετανάστες εκτός Ε.Ε.)

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα ζητούνται αναλυτικά στοιχεία για τα αστικά απορρίμματα, τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα καθαρά μπάζα, τα μπαζοαπορρίμματα και τα ογκώδη απορρίμματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

- Αληθεύει, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εκδηλώθηκε από τον κ. Φούχτελ; Αν ναι, γιατί την ανέλαβε ο εκπρόσωπος του γερμανικού κοινοβουλίου και όχι εσείς ως ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού;

- Αν όχι, γιατί δεν προβαίνετε σε άμεση διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων, ώστε να μην δίδετε η εντύπωση, ότι η χώρα βρίσκεται υπό τις εντολές γερμανών απεσταλμένων;


 

http://www.airetos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου