Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Φροντιστήριο εθελοντών καθηγητών στο Μαρούσι


Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές του Αμαρουσίου, των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια, πραγματοποιούν εθελοντές εκπαιδευτικοί στα γραφεία της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι. 

Τη δράση αυτή υποστήριξαν οι εργαζόμενοι στο γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου προσφέροντας γραφική ύλη για τη λειτουργία του φροντιστηρίου και ως εκ τούτου οι εθελοντές τους απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή.

Ακολουθεί η.....
ανακοίνωση για το «Φροντιστήριο Εθελοντών Καθηγητών»:
«ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ»
Ενάντια στον αποκλεισμό των παιδιών από το δικαίωμα στη μόρφωση
«Φροντιστήριο Εθελοντών Καθηγητών»
Για τρίτη συνεχή χρονιά λειτουργεί στο Μαρούσι το «Φροντιστήριο Εθελοντών Καθηγητών», μία πρωτοβουλία εκπαιδευτικών που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, σε παιδιά με όρεξη για μάθηση, που όμως οι γονείς τους αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστηριακά μαθήματα.
Παρά το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν φροντιστήρια και όλη η γνώση να παρέχεται στα σχολεία, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα.
Την περσινή χρονιά (2013 -2014) τρεις από τους μαθητές του «Φροντιστηρίου Εθελοντών Καθηγητών» πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα ο ένας εξ αυτών πρώτος στη σχολή που επέλεξε (ΤΕΙ Πειραιλα–Ηλεκτρονικών Αυτοματισμού).
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ
Η λειτουργία του «Φροντιστηρίου Εθελοντών Καθηγητών» οργανώνεται από εθελόντριες γραμματείς και υλοποιείται με τη συνεργασία των καθηγητών, των γονέων και των μαθητών.
Παρέχονται μαθήματα για όλες τις τάξεις Γυμνασίου – Λυκείου σε όλα τα μαθήματα.
Τα μαθήματα γίνονται στα γραφεία της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» (Κοιμήσεως Θεοτόκου 8 – κοντά στη Μητρόπολη).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210 8024942 / 6939 272712).

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή:

Προς: Εργαζόμενες και εργαζόμενους στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου
Αγαπητοί/ες συνάδελφοι.
Όλες και όλοι που συνεισφέρουμε εθελοντικά στην οργάνωση και στη λειτουργία του «Φροντιστηρίου Εθελοντών Καθηγητών», στο Μαρούσι, αισθανθήκαμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση από την πράξη αλληλεγγύης σας.
Με την προσφορά σας στο «Φροντιστήριο Εθελοντών Καθηγητών», γραφικής ύλης αναγκαίας για τους μαθητές της α΄βάθμιας και της β΄ βαθμιας εκπαίδευσης, αποδεικνύετε πως η οικονομική δυσχέρεια που όλοι αντιμετωπίζουμε, δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στην αλληλεγγύη και στην αλληλοϋποστήριξη των πολιτών.
Οι δομές αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα, με πολυποίκιλες δραστηριότητες (στέγη, τροφή, γνώση, κ.ά.), κρατούν ζωντανούς τους κοινωνικούς δεσμούς, βοηθούν την κοινωνία να σταθεί όρθια και συμβάλλουν στο να έρθει πιο κοντά η μέρα της ανατροπής των πολιτικών που έχουν δημιουργήσει αυτή την καταστροφική κατάσταση.
Ελπίζουμε το παράδειγμά σας να βρει μιμητές και να συναντηθούμε και σε άλλες αλληλέγγυες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου