Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αυστρία: Υπουργός Εξωτερικών στα 27 και χωρίς πτυχίο(ακόμα)!


Πολυ ζωα αυτοι οι Αυστριακοί. Πώς τον βαζετε στο κοινοβουλιο κ τον κανετε υπουργο ρε ασχετοι? Ηταν κατι στη ζωή του? 
 Δημοσιογραφος, δικηγόρος, γιατρός, ηθοποιος, ποδοσφαιριστης, άντε έστω μοντέλο? 
Εχει πολιτικό επώνυμο ή έστω μπαμπά εκδότη ή επιχειρηματία? 
Ελατε να σας μαθουμε πως φτιάχνουμε πολιτικους εμεις ρε ...άσχετοι !!!
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------Με συμβιβασμούς για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και του οικογενειακού επιδόματος, αλλά και διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων, οι Σοσιαλδημοκράτες και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα συμφώνησαν να σχηματίσουν ξανά κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στην Αυστρία, ύστερα από διαπραγματεύσεις εννέα εβδομάδων και δυόμισι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Ο συνασπισμός αυτός ήδη κυβερνά την Αυστρία τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βέρνερ Φάιμαν θα παραμείνει καγκελάριος και ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος  Μίχαελ Σπίντελεγκερ θα συνεχίσει να είναι αντικαγκελάριος.

Αυτό όμως είναι η μισή είδηση αφού ο νέος συνασπισμός σπάει τα έως τώρα δεδομένα των αυστριακών κυβερνήσεων που κλυδωνισθήκαν από τα αλλεπάλληλα κρούσματα λογοκλοπής στις διπλωματικές εργασίες.

Αυτές οι λογοκλοπές στοίχισαν την πολιτική καριέρα σε αρκετούς πολιτικούς στη Γερμανία, όπως στον υπουργό Άμυνας, Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ και την υπουργό Παιδείας Ανέτ Σάβαν.

Το υπόλοιπο σημαντικό της είδησης είναι η ηλικία και το βιογραφικό του νέου υπουργού Εξωτερικών, τον νέο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, που είναι ο Σεμπάστιαν Κουρτς, μόλις 27 ετών που δεν έχει προλάβει ακόμα να πάρει το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης!

Γεννημένος το 1986 στη Βιέννη, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τελείωσε το γυμνάσιο το 2004 και το 2005 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία. Στη συνέχεια ξεκίνησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και έγινε μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας (ÖVP)  και το 2009 εξελέγη πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος.

Το 2010 ανέλαβε χρέη γενικού γραμματέα στο νεοσύστατο τμήμα ενσωμάτωσης του υπουργείο Εσωτερικών. Στις εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου 2013 εξελέγη βουλευτής με 35.700 ψήφους .

Με την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ορκιστεί την επόμενη εβδομάδα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, στα 27 του χρόνια, γίνεται ο νεότερος υπουργός στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου