Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Π. Κούκουζας: Καιρός για το Μαρούσι των οραμάτων μας...


Πέρασαν πάνω από δύο μήνες από τότε που η “Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση νέου εκλογικού συνδυασμού” παρουσίασε τις θέσεις της για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.

Η υποδοχή που έτυχε από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας ήταν ιδιαίτερα θετική γεγονός που μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η σαφήνεια των θέσεων, η ειλικρίνεια των προγραμματικών στόχων και η έντιμη διαδρομή των ανθρώπων της “πρωτοβουλίας” στην τοπική κοινωνία, σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα βρίσκεται συνολικά σε κρίση στην πατρίδα μας, εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα.

Έχουμε δοκιμαστεί σε αρκετούς πειρασμούς, έχουμε από άποψη και από στάση ζωής απορρίψει τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το κάναμε όχι επειδή δε μας παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες, αλλά από επιλογή ζωής.

Δε θέλουμε να αντικαταστήσουμε το «σύστημα Πατούλη» από ένα δικό μας «σύστημα», για να βολέψουμε τα παιδιά μας, τους συγγενείς μας ή τους ψηφοφόρους μας.
 

Δε θέλουμε να αντικαταστήσουμε τους διαπλεκόμενους με τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα από τους «δικούς μας» διαπλεκόμενους. Θέλουμε να αντικαταστήσουμε την αλαζονεία, το λαϊκισμό, την αμετροέπεια, το ναρκισσισμό, την ομηρία των εργαζομένων στο Δήμο, από τις δικές μας αξίες όπως τις περιγράφουμε στη διακήρυξή μας.
Είμαστε από άλλη πάστα. Αυτά που λέμε θα τα πράξουμε επειδή έτσι έχουμε πορευτεί σε όλη τη ζωή μας. Με κόστος αλλά και με εκτίμηση.

Με τις παραπάνω αρχές η “πρωτοβουλία” απευθύνθηκε στους συμπολίτες μας, με όρους ισότιμης συμμετοχής, χωρίς αλαζονική διάθεση και με καθαρούς όρους.
Οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε θα ήθελε να συμβάλλει στη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα δυνάμεων για την  αλλαγή πολιτικής στο δήμο Αμαρουσίου, με βάση τις αρχές και το πρόγραμμα έχει την ευκαιρία να το κάνει με δημόσια τοποθέτηση του.

Το εγχείρημα αυτό που διεκδικεί τη νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές (Μάιος 2014) οφείλει να μην εγκλωβιστεί σε παραγοντίστικη ονοματολογία και παλαιοκομματικού χαρακτήρα πρακτικές που στηρίζονται στην εκλογική πελατεία του οποιουδήποτε.

Κριτήρια οφείλουν να αποτελέσουν η πολιτική συνέπεια, η εντιμότητα, η κοινωνική αποδοχή, η αποτελεσματικότητα, η αφοσίωση στο καθήκον να υπηρετήσουμε την πόλη.Αυτές τις αξίες καλούμαστε να υπηρετήσουμε και αυτές τις αξίες απαιτεί η τοπική κοινωνία στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της πολιτικής της κυβέρνησης που καταστρέφει τη οικονομία, διαρρηγνύει  την κοινωνική συνοχή και καταδικάζει στην φτώχια και στην απόγνωση όλο και περισσότερους. Η εποχή των «μεσσιών» και των «καπάτσων» πολιτικών ηγετών που έχουν «τα μέσα» στην κυβέρνηση για θα βολέψουν τους «από κάτω» και να δώσουν λύσεις, θεωρώ πως πέρασε και μάλιστα χωρίς επιστροφή. 
Τόσο το «σύστημα Τζανίκου» όσο και το «σύστημα» Πατούλη βασιζόμενα στους «μεσσίες» τους, ασέλγησαν στην πόλη, ευνόησαν τα εργολαβικά συμφέροντα και εφάρμοσαν τις κυβερνητικές πολιτικές που αφού καταχρέωσαν τους δημότες, σήμερα τους υπερφορολογούν.
Ένας νέος κόσμος ανατέλλει και σταθερά κυριαρχεί σε όλη την επικράτεια. 
Σε αυτόν τον κόσμο ανήκουμε και αυτόν τον κόσμο της κοινωνικής δικαιοσύνης, της τιμιότητας, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας, της ουσιαστικής συμμετοχής θα κληροδοτήσουμε στην επόμενη γενιά.

Η “πρωτοβουλία” έχει σαν αδιαπραγμάτευτη αρχή της τη συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών ισότιμα χωρίς διακρίσεις. Η δημοτική κίνηση “ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” συμμετέχει και στηρίζει την “Πρωτοβουλία”. 

Έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι ο επικεφαλής της Λευτέρης Μαγιάκης θα διεκδικήσει ισότιμα με οποιονδήποτε ή οποιαδήποτε άλλο /η το επιθυμεί τη θέση του υποψηφίου δημάρχου με βάση διαδικασίες που θα συμφωνηθούν από κοινού από όλους τους υποστηρικτές της “πρωτοβουλίας”.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτούς που το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μαζί σε αγώνες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Μετά και την απόφαση της κυβέρνησης  για τον εκλογικό νόμο τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει. Μέσα στο Γενάρη είναι απαραίτητο να έχει αποφασιστεί το πρόγραμμα του εκλογικού συνδυασμού και το όνομα του υποψήφιου δημάρχου.

Η οποιαδήποτε καθυστέρηση ευνοεί αντικειμενικά τον αντίπαλο.
 

Τακτικισμοί και αμφιταλαντεύσεις δεν ευνοούν το εγχείρημά μας αλλά προσωπικές στρατηγικές, τις οποίες ουδέποτε επικρότησα. Με ενότητα, όραμα, πρόγραμμα, σχέδιο προχωράμε για τη νίκη προχωράμε για τη μεγάλη ανατροπή. Έφτασε ο καιρός για το Μαρούσι των οραμάτων μας
Της πόλης των κατοίκων και των επαγγελματιών της και όχι των μεγαλοεργολάβων. Της πόλης του πολιτισμού και όχι των ιλουστρασιόν φωτογραφιών που κρύβουν τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα. 
Καιρός για το δικό μας Μαρούσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου