Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Αυξήσεις στις συντάξεις φέρνει η μείωση της παρακράτησηςΑυξήσεις στις συντάξεις φέρνει η μείωση της παρακράτησης
Σε εφαρμογή θέτει το υπουργείο Οικονομικών την απόφασή του για υπολογισμό της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος επί των καταβαλλομένων συντάξεων αυτοτελώς από κάθε ασφαλιστικό ταμείο, με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων. Συνέπεια της εφαρμογής της απόφασης αυτής θα είναι να αυξηθούν κατά 5,2% έως και 17,3% τα καθαρά ποσά των συντάξεων, των βοηθημάτων και των μερισμάτων που εισπράττουν από επικουρικά ταμεία πάνω από 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Αλλάζει ο ΚΦΕ
Όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση για τον τρόπο υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου από τους μισθούς και τις συντάξεις, την οποία υπέγραψε πρόσφατα ο υφυπουργός Γ. Μαυραγάνης, η μηνιαία παρακράτηση φόρου εισοδήματος στα ποσά των επικουρικών συντάξεων, των βοηθημάτων και των μερισμάτων θα εξακολουθεί να διενεργείται αυτοτελώς από κάθε
ασφαλιστικό ταμείο, αλλά όχι πλέον με βάση το σύστημα που ίσχυε με τον παλιό Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) και προέβλεπε επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ, με συντελεστές 5%. 10% ή 15% ανάλογα με το ύψος κάθε επικουρικής σύνταξης σε ετήσια βάση.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου