Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Πλαστά πτυχία (και) στον Δήμο Αμαρουσίου ...


«Λαβράκι» για την ύπαρξη εργαζομένων με πλαστά πτυχία (και) στον Δήμο Αμαρουσίου έβγαλε με σχετική ερώτηση που υπέβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας (ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ).

Απευθυνόμενος προς τον γ.γ. του Δήμου Μιχάλη Χρηστάκη, ο κ. Κούκουζας ζήτησε να πληροφορηθεί αν βρίσκεται και στο Μαρούσι σε εξέλιξη η διαδικασία έρευνας που διενεργείται στον δημόσιο τομέα για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί έχοντας προσκομίσει πλαστά πτυχία ή απολυτήρια.

 Η απάντηση του κ. Χρηστάκη ήταν
καταφατική.
Όπως ανέφερε, «η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο, ωστόσο επειδή η διασταύρωση των εγγράφων με τα σχολεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα αντίστοιχα ξενόγλωσσα είναι μια μακρά διαδικασία κι επειδή ο Δήμος έχει συνολικά 507 εργαζομένους, τα αποτελέσματα θα εκδοθούν μετά από περίπου 2 μήνες».

Ο κ. Κούκουζας επέμεινε στο ερώτημά του και ζήτησε να πληροφορηθεί από τον γενικό γραμματέα αν από τη μέχρι στιγμής διαδικασία έχουν εντοπιστεί τέτοιες περιπτώσεις και ο κ. Χρηστάκης το επιβεβαίωσε: «Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει λίγα προβλήματα, τα οποία, ωστόσο, είναι κάτω από τον δείκτη του 10% που προκύπτει ως μέσος όρος από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Εσωτερικών».

Μάλιστα, ο κ. Χρηστάκης επισήμανε ότι «όπου διαπιστώνεται πλαστογραφία, ο υπάλληλος καλείται σε απολογία κι αν και εκεί αποδειχθεί ότι τα χαρτιά του είναι πλαστά, τότε ανακαλείται ο διορισμός του».

Από τις απαντήσεις του γενικού, ωστόσο, προκύπτουν ορισμένα συμπεράσματα και ερωτήματα. Αν όντως ισχύει ότι οι περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί ήδη στον Δήμου Αμαρουσίου είναι κάτω από τον δείκτη του 10%, αυτό δεν σημαίνει ότι ο αριθμός είναι ευκαταφρόνητος. Εφόσον οι εργαζόμενοι στον Δήμο είναι 507, όπως ανέφερε, μιλάμε για λίγες ή και αρκετές δεκάδες εργαζομένων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Και, φυσικά, το ερώτημα που προκύπτει είναι πότε, από ποια διοίκηση και με ποιον τρόπο προσλήφθηκαν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Διότι, όπως είναι κατανοητό, είναι διαφορετικό να έχουν καταφέρει να ξεγελάσουν θεσμούς όπως ο ΑΣΕΠ ή άλλες επιτροπές προσλήψεων πριν φτάσουν να εργαστούν στον Δήμο και διαφορετικό να μιλάμε για υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί δια της «τεθλασμένης» από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον τα τελικά αποτελέσματα αυτής της «καυτής πατάτας», τα οποία θα κληθεί να αξιολογήσει και να διαχειριστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και, φυσικά, η συνεχιζόμενη δημοτική αρχή…


Πηγή: amarysia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου