Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση τεχνικής υπηρεσίας Δήμου Αμαρουσίου ....- ''Μας πρόλαβαν οι βροχές.....


Στο ζήτημα των περιοχών του Αμαρουσίου που πλημμυρίζουν κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων αναφέρεται η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και μέλος της παράταξης, Πέτρος Κούκουζας, επισκέφθηκε, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, την περιοχή της Νέας Φιλοθέης προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους των οποίων τα σπίτια είχαν πλημμυρίσει την προηγούμενη μέρα. 

Ο ίδιος επισκέφθηκε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου προκειμένου να διαπιστώσει γιατί δεν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια της περιοχής, όπου έλαβε την απάντηση  ότι η εργολαβία για τον καθαρισμό των φρεατίων βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά «μας πρόλαβαν οι βροχές» όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Στην περιοχή της Νέας Φιλοθέης Αμαρουσίου βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, Πέτρος Κούκουζας, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για να επισκεφτεί κατοίκους των οποίων τα σπίτια είχαν πλημμυρίσει από τη νεροποντή της προηγούμενης ημέρας. Η διαπίστωσή του ήταν πως τα φρεάτια της γύρω περιοχής, στις οδούς Φλέμιγκ και Χασιώτη, ήταν βουλωμένα.

Αμέσως ο κ. Π. Κούκουζας επισκέφτηκε την Τεχνική Υπηρεσία και συζήτησε με τον διευθυντή και την αρμόδια υπάλληλο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αρμόδιας υπηρεσίας, αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία για τον καθαρισμό των φρεατίων. Είναι προφανής η καθυστέρηση στην υλοποίηση της εργολαβίας: «μας πρόλαβαν οι βροχές» δικαιολογήθηκαν, για να λάβουν την απάντηση: «το φθινόπωρο στην ώρα του ήρθε».

Με προσωπική παρέμβαση και επιμονή του κ. Π. Κούκουζα δόθηκε προτεραιότητα στον καθαρισμό των φρεατίων της οδού Φλέμιγκ. Η μη έγκαιρη συλλογή των σκουπιδιών από τους κάδους απορριμμάτων επιτείνει το πρόβλημα καθώς με την καταιγίδα τα σκουπίδια φράσουν τα φρεάτια. Σημαντικότερα προβλήματα έχουν διαπιστωθεί στην Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και στο γεφυράκι στην οδό Πεντέλης.
Με την υπενθύμιση ότι η παράταξή μας θα βρίσκεται όπου την καλούν και την
έχουν ανάγκη οι Μαρουσιώτες, παραθέτουμε φωτογραφίες που απεικονίζουν την άθλια κατάσταση των φρεατίων της περιοχής καθώς και φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου.


Τμήμα της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο Μαρούσι, που έχει πλημμυρίσει
Βουλωμένα φρεάτια στο Μαρούσι
Σχετικά με το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης προχώρησε σε δήλωση στην οποία χαρακτηρίζει το Μαρούσι ως «ανοχύρωτη πόλη» και κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη για καθυστερήσεις στις μελέτες των έργων και για ανάλωση των χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια Αττικής σε «έργα βιτρίνας». 
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ
Αρκεί μία απλή νεροποντή στην πόλη μας για να μετατραπούν κεντρικοί δρόμοι και γειτονιές σε ποτάμια, να κινδυνέψουν περιουσίες, να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, να κινδυνέψουν ζωές.
Προβλήματα χρονίζοντα, που ύστερα από 8 περίπου χρόνια διοίκησης Πατούλη δεν λύθηκαν.
Οι μελέτες για την απορροή των ομβρίων ολοκληρώθηκαν μόλις εφέτος και υπάρχουν και εκκρεμότητες.
Η οριστική τακτοποίηση του ρέματος Σαπφούς δεν έχει ολοκληρωθεί.
Οι προτάσεις των συλλογικών φορέων της πόλης, των εργαζομένων του Δήμου και των πολιτών έχουν διατυπωθεί έγκαιρα εδώ και χρόνια και δεν υλοποιούνται.
Η χρηματοδότηση των έργων από την Περιφέρεια αναλώθηκε με ευθύνη της διοίκησης Πατούλη σε έργα βιτρίνας (ανάπλαση κέντρου) αντί στα απαραίτητα έργα υποδομής.
Δικαιολογίες θα ακουστούν πολλές.
Η πραγματικότητα όμως παραμένει σκληρή και διαψεύδει τη λαμπερή εικόνα που θέλουν να εκπέμψουν τα επικοινωνιακά επιτελεία της διοίκησης Πατούλη.
Απαιτείται άμεση ολοκλήρωση των μελετών και διεκδίκηση χρηματοδότησης για έργα υποδομής και όχι έργων βιτρίνας.
Ενίσχυση των συνεργείων του Δήμου και του εξοπλισμού τους αντί της σημερινής προσπάθειας που γίνεται για ιδιωτικοποίησή τους.
Προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία αντί για απολύσεις και «αξιολογήσεις».
Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στην Αυτοδιοίκηση.
Διαφορετικά στην επόμενη νεροποντή θα λέμε τα ίδια πράγματα ενώ στο μεταξύ περιουσίες θα καταστρέφονται, το κύρος της Αυτοδιοίκησης θα υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο και η αξιοπρέπεια των πολιτών θα καταρρακώνεται.

 

15 σχόλια:

  1. Να τρέχει ο δήμαρχος απο κανάλι σε κανάλι κια απο νησι σε νησι όμως προλαβαίνει.....
    Εκτος αν έχει στο πρόγραμμα του να κάνει νησί.....το Μαρούσσι.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. symfono apolita me to parapano sxolio.... poy na prolavei na asxolithei me to marousi ...
    poy na meinei xronos meta apo tis 2-3 synentepfseis tin imera, tis 2-3 paremvaseis se radiofona, tin enasxolisi tou me ta syndikalistika ton giatron....k tis ekloges toy iatrikou syllogou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ ε λύπη μου διαπιστώνω κακίες προς τον δήμαρχο μας.
      Είναι μακράν ο καλύτερος δήμαρχος που είχε το Μαρούσι.

      Κλειώ Κ. - περιοχή πολύδροσο

      Διαγραφή
  3. βρε βρε ολοι οι αντιπαλοι του πατουλη βγαινουν σαν τα σαλιγκαρια
    σε κα8ε καιρικο βγαινετε ανυπαρκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mallon anyparktos gia to marousi einai o dimarxos file mou...kai iparktos opoudipote iparxei kamera k fotografiki mixani....sxolases apo to dimarxeio i perimeneis na paei 3?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπα στο μέγαρο, σχολάνε νώριτερα δεν περιμένουν να παει 3...κόπηκαν και οι υπερωρίες λογικά....

    Νίκος - περιοχή Αγ. Νικολάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τζαμπα τα 50αρικα που δινουμε καθε δημινο στον λογαριασμο της δεη για τον δημο...
    τα συντριβανια μας ελειπαν στο κεντρο του αμαρουσιου!!ντροπη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα και απο μένα,
    απο φρου φρου και αρώματα είμαστε πρωτος δήμος πανελλαδικά....
    ...Καθ εικόνα & ομοίωση......του πρώτου δημότη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάκης απο ΚΑΤ -

    Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει παέι ακόμα στην Αμφίπολη ο Πατούλης.....
    Πότε λέτε να παέι να φωτογραφηθει....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. filoi mou tha eprepe na mas provlimatizei to gegonos oti gia 5 xronia den tha exoume dimarxo stin poli mas...alla enan politiko pou ton endiaferei mono i prosopiki tou provoli....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Paidia me to Mall ti ginetai...einai oloi souza ston Latsi...?den milaei kaneis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιος θα παει κοντρα στον Λατση φίλε μου ;
    Μετά ποιος θα ειναι ο μεγας χορηγός......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απορώ!! Πως γίνεται με τέτοια σχόλια, και ξαναβγήκε Δήμαρχος;;; Έλεος δηλαδή με όλους τους διπρόσωπους καλοπερασάκηδες, που όλον τον καιρό τον βρίζουν και μετά πάνε και τον ψηφίζουν, γιατί κάτι τους "έταξε"!! Ανοίξτε τα μάτια σας! Είναι μεγάλη η κουτάλα και τρώει ο άνθρωπος από παντού! Δεν υπολόγισε τη βροχή, δεν τέλειωσε ποτέ τη βιοκληματική στο κέντρο, ενώ τώρα ζητάει 120,00€ για επίστρωση, ώστε να μη λεκιάζουν οι πλάκες από τα διάφορα που πέφτουν στο έδαφος. Τα περισσότερα τζάμια έσπασαν και έχουν υδροστατήσει γιατί δεν υπολόγισαν τη διαφορά θερμοκρασίας. Τα συντριβάνια δε λειτουργούν και τα σίδερα εξέχουν ακόμα. Δεν μπορούσαν λοιπόν ούτε τη βροχή να προβλέψουν, για να έχουν ξεβουλώσει τα φρεάτια, ούτε τίποτε άλλο να κάνουν, γιατί είναι άχρηστοι και τρέχουν μόνο όπου υπάρχει μεγάλη κουτάλα και φυσικά φακός για να τους τραβάει! Αυτή είναι η Δημοτική μας αρχή και να τη χαιρόμαστε, γιατί τελικά, παίρνουμε ό,τι μας αξίζει!! Τρέξτε να τον ξαναψηφίσετε λοιπόν κι ας έχετε οι μισοί κάτοικοι βόθρους στα σπίτια σας. Και κάθε φορά που τους αδειάζετε, να σκέφτεστε τις πλημμύρες και τη βιοκληματική και να αναρωτιέστε αν έχουμε τον καλύτερο Δήμαρχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. pes ta xrisostome !!!
    alla ta noumera vgainoun apla...
    40 % apoxi apo ta zoa poy den paneNA psifisoun...
    dimotikoi ipalliloi monimoi X meli oikogenion
    dimotikoi ipaliloi sumvasiouxoi me iposxeytiki...X meli oikogeneion
    osoi exoun faei kati stin tetraetia...
    vohthaei kai to komma ....
    vohthane kai oi giatroi...aftoi pou den pairnoun fakelaki....
    kai kme kalous xorigous .....idioktites emporikon kentron tis perioxis...

    vgainoun ta koukia....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή