Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Θεοδωρικάκος στο «Ακραίως»: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει τον Θεό του, κυριολεκτικά




Την εκτίμηση ότι «δεν θα εκλεγεί περιφερειάρχης κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
Ο συντονιστής του στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τη δήλωση του πρωθυπουργού από τη Λευκάδα όπου είπε πως «οι δικές μας οι αρχές και οι
αξίες, η δική μας ιδεολογία, κι ας μας λένε κάποιοι, κι ας μας κάνουν κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός, από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς».
«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει τον Θεό του, κυριολεκτικά. Στα θέματα συνείδησης δεν μπορεί κανείς να παίζει θέατρο. Ή πιστεύεις στο Θεό και πας στην Εκκλησία και κάνεις τον σταυρό σου, ή τηρείς το ότι είσαι άθεος», σχολίασε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το περιβόητο «επταήμερο» εργασίας, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Το μόνο που του έχει μείνει του Τσίπρα είναι όχι μόνο να είναι ψεύτης, αλλά να χρεώνει ψέματα και σε στόματα άλλων», διευκρινίζοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχουν ήδη επιχειρήσεις που λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα. Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Παπαστράτο, που έχει 7ήμερη λειτουργία, αλλά οι εργαζόμενοι δουλεύουν λιγότερες από πέντε ημέρες την εβδομάδα. Και ο Τσίπρας μίλησε για εργασιακό μεσαίωνα. Πόσα ψέματα θα πει ακόμα ο Τσίπρας για να αντιμετωπίσει την εκλογική συντριβή, μπροστά στην οποία βρίσκεται;».
 «Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ σέβονται και υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα. Προτεραιότητα του Μητσοτάκη είναι να έρθουν δουλειές στην Ελλάδα. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην υγιή επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους και όταν πηγαίνουν καλά οι επιχειρήσεις να κερδίζουν και οι εργαζόμενοι».
Όπως είπε στόχος της ΝΔ είναι η «βαριά ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και όταν κλήθηκε να προσδιορίσει το «βαριά», απέφυγε να αναφερθεί σε ποσοστά, λέγοντας: «Θα μας ικανοποιήσει ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα που θα αντιληφθεί η Ελλάδα ότι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας τελείωσαν και η ΝΔ είναι ενισχυμένη».
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, είπε: «Δεν θεωρώ ότι είναι εργαλεία ακριβούς πρόβλεψης, δείχνουν τάσεις» και επανέλαβε τη χθεσινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διακαναλική συνέντευξή του: «Αν ο Τσίπρας χάσει τις ευρωεκλογές, το βράδυ της 26ης Μαΐου να παραιτηθεί».
Αναφορικά με τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μ. Βέμπερ, και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη που του παρέχει η ΝΔ, παρά τις «ανθελληνικές τοποθετήσεις του», όπως υποστηρίζει, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πει στο λαό ποια είναι η πρότασή του για την Ευρώπη και ποιον θα υποστηρίξει για πρόεδρο της Επιτροπής. Πού ανήκει; Σε ποια ομάδα; Ιδεολογική ταυτότητα έχει ή την έχασε στα κατάρτια του γιοτ όπου έκανε διακοπές με πούρα, λίγο μετά την πυρκαγιά στο Μάτι;» και πρόσθεσε:
«Αν ένιωθε τόσο καλά για τις σκαφάτες διακοπές του, γιατί δεν το ανακοίνωνε στον ελληνικό λαό; Έχουμε χάσει πάσα ιδέα που είχαμε για τον Τσίπρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου