Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Άνοιξαν τα διόδια στην Αττική Οδό


Με μια μαζική συγκέντρωση άνοιξαν τα διόδια της Αττικής Οδού στην Κηφισίας, ενώ το ίδιο έγινε στο Μαρκόπουλο. Στη συγκέντρωση κάλεσαν η Επιτροπή Αγώνα  κατοίκων , πολιτών και εργαζομένων Αμαρουσίου - Πεύκης, ενώ στο Μαρκόπουλο οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα Διόδια, στα ΧΥΤΑ Κερατέας & Γραμματικού.

 Στο Μαρούσι στη συγκέντρωση συμμετείχαν   ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης  και οΛευτέρης Μαγιάκης, δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ και ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. 
Οι αντιδράσεις κλιμακώνονται καθώς οι κατά ριπάς αυξήσεις στα πάντα ωθούν τους εργαζόμενους "να μην πληρώνουν"  , να υιοθετούν και να εκδηλώνουν ήπιες μορφές κοινωνικής ανυπακοής απέναντι σε ένα ξεφτιλισμένο κράτος.

 Επόμενος σταθμός τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που ανακοίνωσαν τις γνωστές αυξήσεις στα εισιτήρια. Ήδη  η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ; έχει προγραμματίσει παρέμβαση την Τρίτη 1/2/2011 στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά στις 6.30 το πρωί.


Απο τα Βόρεια της Αθήνας

4 σχόλια:

  1. Οι πράξεις αυτοδικίας δεν οδηγούν σε μια καλύτερη κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πόσο χειρότερη κοινωνία από αυτή που ζούμε μπορούν άραγε να οδηγήσουν?
    Και γιατί άραγε δεν νομιμοποιούνται αυτές οι "πράξεις αυτοδικίας" όταν με βία μας χώνουν το χέρι στην τσέπη, μας κλέβουν τη ζωή επίσημα και θεσμοθετημένα, όταν Κυβέρνηση - Αστυνομία - Δικαστήρια δουλεύουν συγχρονισμένα για αυτό το σκοπό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν κάνεις κάποιες συμφωνίες πρέπει να τις τηρείς κιόλας ...η αττικη οδος ,μετέτρεψε τις 2 ώρες ταλαιπωρία ( Μαρουσι - Γλυφάδα, Μαρουσι - Πειραιάς ) κτλ σε 20 λεπτά ,αυτό φυσικά έχει και ένα τίμημα ,ο Γερμάνος που τα έσκασε πρέπει και να τα πάρει πίσω και επίσης κανείς δεν σε υποχρεώνει να χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη διαδρομη ,υπάρχει και το τζάμπα. Αλλά δυστυχώς αυτό που εσείς ποστάρετε και θριαμβολογείτε είναι εξευτελιστικό για τον μέσο σοβαρό άνθρωπο, οι κινητοποιήσεις αυτές είναι ξευτίλα, παράνομες και δεν εχουν να ζηλέψουν τίποτε από την κατάληψη της νομικής από τους μετανάστες. Δυστυχώς κάποιος επένδυσε τα χρηματά του κι εσείς και καλά θέλετε να σας τα χαρίσει ... λυπάμαι ντροπή, ο λαικισμός στην χειρότερη του μορφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Λεόντειος» η σύμβαση Aττικής Oδού

    Eισαγγελέας Πρωτοδικών:
    Nόμιμη αλλά ζημιογόνος για το Δημόσιο η συμφωνία

    «Λέοντειο» χαρακτήρισε τη σύμβαση της Aττικής Oδού η εισαγγελέας Πρωτοδικών, στην οποία είχε ανατεθεί σχετική έρευνα έπειτα από δημοσιεύματα για υπερβάσεις στο κόστος κατασκευής της. H εισαγγελέας κ. Eλένη Tουλουπάκη έθεσε τη σχετική δικογραφία στο αρχείο, κρίνοντας ότι η σύμβαση, που είχε επικυρωθεί με νόμο από τη Bουλή, εκτελέστηκε σωστά από νομική άποψη, χωρίς ενδείξεις αδικήματος. Στο πόρισμά της, όμως, η κ. Tουλουπάκη σημειώνει ότι τα έσοδα από την εκμετάλλευση της οδού είναι πολύ μεγαλύτερα των προβλέψεων και υπογραμμίζει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου πρέπει να παρακολουθήσουν πότε θα αποσβεσθεί η επένδυση των κατασκευαστών, ώστε στη συνέχεια είτε να μειωθούν τα διόδια είτε να περιέρχονται κατά ένα μέρος στο Δημόσιο.

    Tην ώρα που το εισαγγελικό πόρισμα επισημαίνει τις υπεραποδόσεις, τις οποίες αποφέρει στον κατασκευαστή η σύμβαση ενός μεγάλου έργου, ο ομότιμος καθηγητής του EMΠ κ. Θ. Tάσιος, κατά τη χθεσινή παρουσία της μονογραφίας του για τις λαθροχειρίες στα δημόσια έργα, αναφέρθηκε ενώπιον ενθουσιώδους ακροατηρίου στους πολλούς τρόπους παράνομων δοσοληψιών. Eνδεικτικό του πλήθους των μεθόδων, είπε, είναι και ότι στην αγορά χρησιμοποιούνται περί τα… 24 «συνώνυμα» για τη μίζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή