Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς αποτέλεσμα οι επαναληπτικές δημαιρεσίες (6/2/2011)


Χωρίς αποτέλεσμα οι επαναληπτικές  δημαιρεσίες (6/2/2011), λόγω έλλειψης απαρτίας από τη μη προσέλευση της πλειοψηφίας. 
 «Παγώνουν» οι συνεδριάσεις, στον «αέρα» οι περασμένες αποφάσεις του Σώματος, σφοδρές αντιδράσεις από τη μειοψηφία..
Οι ραγδαίες νέες εξελίξεις δρομολογήθηκαν από την απόφαση της 17ης Ιανουαρίου του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλου, ο οποίος δικαίωσε την ένσταση του επικεφαλής του συνδυασμού ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Δορύλαου Κλαπάκη και ακύρωσε την εκλογή του Ηλία Γιαννακάκου και του Βασίλη Κόκκαλη στη θέση του αντιπρόεδρου και του γραμματέα του Σώματος αντίστοιχα, χαρακτηρίζοντας ως νόμιμες τις πρώτες δημαιρεσίες που είχαν αναδείξει τον Κώστα Ρώτα και τη Γαλάτεια Κλαπάκη στις παραπάνω θέσεις.
Η απόφαση της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:

«Επειδή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 64 του Ν. 3852/2010 και στην υπ' αρ. 41/2010 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με τις διαδικασίες εκλογής Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την Τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή τους αρκεί η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων μελών και όχι η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:
Νομίμως ελήφθη η υπ' αρ. 1/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο ως προς την εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ακυρώνουμε την υπ' αρ. 1/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου ως προς την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθότι οι διαδικασίες εκλογής δεν είναι σύμφωνες με τα οριζόμενα στο άρθρο 64 του Ν. 3852/2010 και την υπ' αρ. 41/2010 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
Μετά από αυτό, το Σώμα προσκλήθηκε να συνέλθει σε νέες δημαιρεσίες χθες Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, ωστόσο τα μέλη της μειοψηφίας που προσήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων είδαν τα έδρανα της πλειοψηφίας κενά.
Θεωρείται σίγουρο ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και την ερχόμενη Κυριακή, καθώς η τακτική της μη επίτευξης απαρτίας από την πλευρά της πλειοψηφίας εντάσσεται στο πλαίσιο της ερμηνείας της παραγράφου 4 του άρθρου 64 του «Καλλικράτη», το οποίο προβλέπει τα εξής: «Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή και εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2.
Αν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται, ανάλογα με την περίπτωση, πρόεδρος και γραμματέας, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που τους ανακήρυξε, και αντιπρόεδρος ο σύμβουλος του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού της μειοψηφίας που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφαση».
Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι συνεδριάσεις να ''παγώνουν' μέχρι νεοτέρας, ενώ ακόμη και οι αποφάσεις που λήφθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις βρίσκονται στον «αέρα» ως προς την εγκυρότητά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου