Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

A1 - Άπαιχτο το Μαρουσι μας για ακόμα μία φορά...

Στην τελευταία εμφάνισή του με τη φανέλα του Αμαρουσίου (αύριο πετάει για Τουρκία την Μερσίν) ο Νέστορας Κόμματος ήταν όλα τα λεφτά, ανταποδίδοντας την αγάπη του κόσμου.
Ο 33χρονος φόργουορντ (26π, 9ρ, 4κλ) μαζί με τους Γκαγκαλούδη και Μπάγκαριτς σταμάτησαν κάθε προσπάθεια της Καβάλας για αντεπίθεση και στο τέλος γιόρτασαν για άλλη μια φορά με τους φιλάθλους στον Άγιο Θωμά.
Το κίνητρο των γηπεδούχων ήταν εμφανές από τα πρώτα λεπτά καθώς πήραν αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων και προηγήθηκαν με 13-4 στο 5', ενώ δύο λεπτά αργότερα έφτασαν στην πρώτη διψήφια διαφορά (17-7). Η Καβάλα προσπάθησε να αντιδράσει (22-17 στο 11'), αλλά ο Αλεξανδρής κατάφερε να παγώσει το παιχνίδι για 3-4 λεπτά πριν το σούπερ δίδυμο Κόμματου-Γκαγκαλούδη κάνει το επόμενο ξέσπασμα. Οι δύο ιδιόρρυθμοι άσοι έκαναν το δικό τους σόου με συνεχόμενα τρίποντα και φάσεις στο ανοικτό γήπεδο, δημιουργώντας ένα σερί 16-4. Η μορφή του παιχνιδιού έμοιαζε να αλλάζει οριστικά, ωστόσο η Καβάλα μείωσε στους 13 πριν το ημίχρονο.

Η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική με τους φιλοξενούμενους να επιχειρούν την επιστροφή. Η άνοδος στην απόδοση του Παλάσιο ήταν καθοριστική, ενώ ο Γιόροβιτς βρήκε το χέρι του στο τρίποντο. Οι Μαρουσιώτες αντέδρασαν για το 43-31 (γκολ-φάουλ του Μπάγκαριτς), αλλά οι Καβαλιώτες πέρασαν την μπάλα στον Σίμονς με μεθοδικότητα και άρχισαν να μαζεύουν το σκορ. Με ένα σερί 12-2 έκαναν το 45-53, ενάμισι λεπτό πριν τελειώσει η τρίτη περίοδος, όμως το δίδυμο Γκαγκαλούδη-Κόμματου ήταν και πάλι εκεί. Η απάντηση ήρθε με τον Λαρισαίο φόργουορντ να κάνει τα πάντα (τρίποντο, κλέψιμο, επιθετικό ριμπάουντ κλπ) και η διαφορά ανέβηκε στο +8 με τη συμπλήρωση των 30' (ακόμα ένα μπαζερ-μπίτερ στη συλλογή του "Γκάγκα").

Η τέταρτη περίοδος ήταν όλη για το Μαρούσι και τον Κόμματο που πέτυχε νέο σερί πόντων για το 60-46 και έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων. Η Καβάλα δεν μπόρεσε να μειώσει την διψήφια διαφορά, κατάφερε ωστόσο με άνεση να προστατεύσει το +21 της πρώτης αναμέτρησης. Στα τελευταία λεπτά ο Αλεξανδρής έβγαλε τους βασικούς του για το standing ovation. Τελικά, ίσως η επιτυχία του Αμαρουσίου να οφείλεται στη συσπείρωση του κόσμου που έχει γεμίσει αυτή την ευκαιριακή ομάδα με τόνους θετικής ενέργειας - κάθε ματς και πανηγύρι!

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-25, 53-45, 76-63.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Αλεξανδρής): Μπογιτς, Νοέας 2, Μπαάγκαριτς 15 (15ρ), Ακεψιμαϊδης 2, Χουέρτας 9 (2), Χαριτόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 18(2τρ, 7ασ), Κλεμέντε, Κόμματος 26(5τρ, 9ρ, 4κλ), Τσόντζος, Μανταλβάνος.
ΚΑΒΑΛΑ (Πρίφτης): ΜακΊντος 2, Παλάσιο 21(1τρ, 4κλ), Κοστόφ, Χαφ 1, Στεφανίδης , Σίμονς 17 (12ρ), Γεωργάκης 1, Γιόροβιτς 19(3), Καραποστόλου 2 (5ασ), Αγγελόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου