Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δυναμική συμμετοχή του Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας


Στην Πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ως Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Κύριο αίτημα του ιατρικού κόσμου είναι η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδο, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα των φορέων της υγείας, καθώς και η άμεση έναρξη διαλόγου για το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας.

Στην είσοδο του Υπουργείο Υγείας δυνάμεις των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με τους συγκεντρωμένους γιατρούς, με αποτέλεσμα η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Πειραιά κα Β. Ανεμοδούρα τραυματισμένη και με ταχυκαρδία να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, όπου και νοσηλεύεται.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε:

«Συμμετείχα ως Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στη συγκέντρωση του Υπουργείου Υγείας, όπου βρήκαμε κλειστά τα ρολά και άνδρες των ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου. Στην προσπάθειά μας να εισέλθουμε στο Υπουργείο η συνάδελφός μας Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά πιέστηκε από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.
Αντί του Υπουργού που ζητήσαμε να συναντήσουμε, προσήλθαν ο Υφυπουργός κ. Τιμοσίδης και ο Γ.Γ. κ. Πολύζος.

Συνεχίζουμε την κατάληψη του Υπουργείου και καλούμε τον Υπουργό να έλθει σε συνάντηση με τους φορείς της υγείας, πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τους ασφαλισμένους και τους γιατρούς, ώστε να υπάρξει ένα νομοσχέδιο για την υγεία προσαρμοσμένο στην ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους».

2 σχόλια:

  1. Δήμαρχε μαζί σου !!!

    Κατερίνα Παγίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η παπάς ή ζευγάς γιατί τα προβλήματα στο Μαρούσι υπάρχουν το νερό απο το δάσος συνεχίζει να πηγαίνει στο αποχετευτικό και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή