Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

«Ατζέντα» Πατούλη σε Ραγκούση


Με τον Υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της συνάντησης του Υπουργού με τους Δημάρχους της Αττικής, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των Δημάρχων, με στόχο να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ο Γιώργος Πατούλης έθεσε υπόψη του κ. Υπουργού μία σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου που έληξαν ή λήγουν οι συμβάσεις τους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης υπέβαλε στον κ. Ραγκούση τα εξής αιτήματα:
Την επιμήκυνση κατά τουλάχιστον 8 έτη της μέσης υπολειπόμενης διάρκειας των δανείων ή το πάγωμα των τόκων και την πληρωμή μόνο χρεολυσίων για τα επόμενα 5 χρόνια, με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας του Δήμου.
Την τροποποίηση του αρ. 259 του Κ.Δ.Κ. ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή από τους Δήμους των λειτουργικών δαπανών των κοινωφελών επιχειρήσεών τους.
Την ορθή εφαρμογή της Εγκυκλίου 41/2010 για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και γνωμοδότηση από το Ν.Σ.Κ. για την ερμηνεία του αρ. 64 του Ν. 3852/2010.
Την κατάρτιση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και πλαισίου, ώστε να καταστεί δυνατή η άσκηση από τους Δήμους των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται από τις Νομαρχίες με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Την κατάργηση της ρύθμισης για το ασυμβίβαστο Δημάρχων, το οποίο είναι αντίθετο με τις συνταγματικές επιταγές και περιορίζει την ελευθερία του εκλέγεσθαι.
Την συνεκμετάλλευση και αξιοποίηση από τους Δήμους των ακινήτων της ΚΕΔ και επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου διαχείρισης των Κληροδοτημάτων, το οποίο είναι απαρχαιωμένο και εξαιρετικά δυσκίνητο.
Την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης περιοχών στο σχέδιο πόλης, με την οποία τα οικονομικά οφέλη για τους Δήμους θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
Ειδικότερα, για το θέμα των συμβασιούχων ο κ. Δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση για ένα ακόμη χρόνο όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς και αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας, του χρόνου απασχόλησης και της εντοπιότητας όλων όσων εργάζονταν μέχρι σήμερα με καθεστώς συμβάσεων, όταν θα συμμετάσχουν σε μελλοντικές προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού.
Επίσης ζήτησε την παράταση των προγραμματικών συμβάσεων για τις υπηρεσίες καθαριότητας και τους παιδικούς σταθμούς, ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου.
 Επιπλέον, να εξασφαλισθεί η μονιμότητα των εργαζομένων αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα εάν εργάζονται σε νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή Κοινωφελείς Επιχειρήσεις στην περίπτωση που λυθούν ή συνενωθούν, όπως επίσης τη δυνατότητα εξέλιξης και το δικαίωμα υπογραφής.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Υπουργός δέχθηκε τη μονιμότητα του αορίστου χρόνου ακόμη στη λύση των Κοινωφελών, αλλά ήταν κάθετος στο θέμα των συμβασιούχων, επαναλαμβάνοντας ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετά την λήξη τους δεν ανανεώνονται, ενώ οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά.
Το επόμενο διάστημα ο κ. Πατούλης θα έχει κατ’ ιδία συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση.

Πηγή Αμαρυσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου