Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους δημότες για τα μέτρα προστασίας των φοινικοειδών από το ρυγχωτό σκαθάρι

Ο Δήμος Αμαρουσίου λαμβάνει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το ρυγχωτό σκαθάρι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων που αναλαμβάνει  για την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση και συντήρηση του πρασίνου της πόλης.
 Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, κατόπιν προτροπής του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη για άμεση λήψη προληπτικών μέτρων, ώστε να προστατευθούν οι φοίνικες του Δήμου προχώρησε κατ’ αρχή στην καταγραφή των δέντρων που βρίσκονται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και στην εκτίμηση του σταδίου που βρίσκεται η προσβολή. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της τα περισσότερα προσβεβλημένα δέντρα στα διοικητικά όρια του Δήμου βρίσκονται στο αρχικό στάδιο προσβολής και εμφανίζουν τα εξής συμπτώματα: Φαγώματα στα δέντρα, κάμψη των νεαρών φύλλων της κορυφής.     
 Για την προστασία των φοινικοειδών που βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους αρχικού σταδίου, η υπηρεσία πρασίνου συνιστά στους δημότες την έκχυση στην κορυφή του δέντρου διαλύματος εντομοπαθογόνων νηματοδών, ενώ στις περιπτώσεις που η προσβολή έχει φθάσει στο τελικό στάδιο πρέπει να γίνεται φυτοϋγειονομική αφαίρεση της προσβολής (κοιν. Δεντροχειρουργική).
 Συνιστά επίσης, η χρήση των σκευασμάτων να γίνεται με την αρμόζουσα προσοχή τηρώντας τις κατάλληλες οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα πρασίνου τηλ. 213 2038294.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου