Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Φιλοξενία σε μαθητές-Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Διά Βίου Μάθησης / Comenius


Τους εκπαιδευτικούς και μαθητές από σχολεία της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας, οι οποίοι με τους μαθητές του 9oυ ΓΕΛ Αμαρουσίου συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Διά Βίου Μάθησης / Comenius – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις» φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης / Comenius στοχεύει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ σχολείων.
Το κοινό Σχέδιο Μάθησης δίνει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από διαφορετικές χώρες μια ευκαιρία να εργαστούν μαζί σε ένα ή περισσότερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα συμβάλλει να αποκτήσουν και να βελτιώσουν δεξιότητες οργανωτικές, κοινωνικές, χρήσης ξένων γλωσσών και τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών.
O πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης δήλωσε:
«Mέσα από τη συμμετοχή σας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Διά Βίου Μάθησης / Commenius” δεν μαθαίνετε μόνο ότι η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχουν τις ρίζες τους στον Ελληνικό και Ρωμαϊκό κόσμο. Διδάσκεστε πολλά περισσότερα. Έρχεστε σε επαφή με διαφορετικές αντιλήψεις, τρόπους σκέψης, βελτιώνετε τις δεξιότητές σας, εξασκείτε τις ξένες γλώσσες που μαθαίνετε και το σημαντικότερο ίσως όλων, κάνετε νέους φίλους. Δημιουργείτε ισχυρούς δεσμούς που βασίζονται στη συνεργασία και στην ανιδιοτελή αγάπη. Και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο όλων. Μαθαίνετε να συμπεριφέρεστε ως πολίτες του κόσμου. Ως ενεργά μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι αυτά που σας ενώνουν με τους υπόλοιπους λαούς είναι τελικά πολύ περισσότερα απ’ όσα σας χωρίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου