Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Aπάντηση σε ανάρτηση της ιστοσελίδας www.aftodioikisi.gr


Πηγή είδησης    www.facebook.com/giorgos.patoulis



Με αφορμή ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας που αφορά το Δήμο Αμαρουσίου και τα οικονομικά του, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:

Ο Δήμος Αμαρουσίου, όπως και οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, αντιμετωπίζουν σήμερα τις συνέπειες από την ασυνέπεια του Κράτους να καταβάλει αυτά που οφείλει στην Αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα όμως στο Δήμο μας, λειτουργούμε σε καθεστώς ασφυκτικής οικονομικής πίεσης εξαιτίας μιας σειράς γεγονότων ,όπως:

  • Το χρέος ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που μας κληρονόμησε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου .Για την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους δαπανάμε κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια ευρώ, κι είναι βάρος το οποίο αν δεν το είχαμε θα μπορούσαμε και περισσότερα έργα να κάνουμε, αλλά και να αποπληρώνουμε σε μικρότερο χρονικό διάστημα τους προμηθευτές μας.
  • Τα μειωμένα  έσοδα μας κατά 30% περίπου, εξαιτίας της μείωσης των ΚΑΠ από την Κεντρική Εξουσία προς το Δήμο μας.
  • Τις συσσωρευμένες οφειλές του Κράτους προς το Δήμο Αμαρουσίου ( μόνον από επιστροφή ΦΠΑ μας οφείλονται πάνω από 7.000.000 ευρώ)
  • Το αυξημένο κόστος μισθοδοσίας, εξαιτίας της απορρόφησης δεκάδων εργαζομένων στο Δήμο μας, οι οποίοι προέρχονται από τις  δημοτικές επιχειρήσεις και τον Οργανισμό Εργασίας.
  • Την ουσιαστική παύση χρηματοδότησης  από πλευράς Κράτους κάθε έργου που χρηματοδοτείτο μέσω ειδικών προγραμμάτων όπως ο ΘΗΣΕΑΣ που καταργήθηκε. Τα οποία πλέον εκτελούμε με δικούς μας πόρους, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη χωρίς έργα.

Θεωρούμε λοιπόν άδικο να στοχοποιείται ο Δήμος Αμαρουσίου για την οικονομική του κατάσταση, όταν όλοι γνωρίζουν πως το σύνολο της Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.
Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το Κράτος είναι αυτό που ουσιαστικά έχει κηρύξει στάση πληρωμών και δεν πληρώνει υποχρεώσεις που εκκρεμούν πάνω από 3 και 4 χρόνια. Και δεν καταβάλλει ανάμεσα σε άλλους και στους ΟΤΑ , αυτά που τους οφείλει.

Τέλος, όσον αφορά τις θέσεις του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης Α. Μπρέγιαννη που φιλοξενείται στην ανάρτησή σας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου κάνει καθημερινό αγώνα για να δώσει λύσεις στα προβλήματα της πόλης και των συμπολιτών μας. Και το κάνει αυτό σε ένα δυσμενές περιβάλλον, με λιγότερους πόρους. Και με καθυστερήσεις κρίσιμων έργων, αφού με ευθύνη της Πολιτείας έχουν κολλήσει όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά και δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα με το οποίο η κυβέρνηση αντικαθιστά το ΘΗΣΕΑ.

Αντί λοιπόν ο κ. Μπρέγιαννης να καταγγέλλει το Δήμαρχο Αμαρουσίου, ας απευθυνθεί στην κυβέρνηση του μνημονίου την οποία υπηρετεί, από την ακριβοπληρωμένη καρέκλα του διορισμένου Διευθύνοντος Συμβούλου σε δημόσια επιχείρηση. Καταλαβαίνουμε ότι έχει ενοχληθεί , όπως κι άλλα κυβερνητικά στελέχη ,από τη συνδικαλιστική δράση του Δημάρχου Αμαρουσίου και τον αγώνα που κάνει για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς  συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς, αλλά και ανθρώπινες συνθήκες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους έλληνες πολίτες. Στον αστήρικτο ισχυρισμό του ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δεν ασχολείται με τα καθήκοντά του, απαντάμε ότι η αλήθεια βρίσκεται έξω , στις γειτονιές του Αμαρουσίου.  Όποιος αμφισβητεί το έργο και την προσπάθεια του Γιώργου Πατούλη ας κάνει μια βόλτα στις γειτονιές για να δει τις καινούριες παιδικές χαρές , τους 14 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, το δημοτικό μας ασθενοφόρο, το νέο δημοτικό ηλεκτροφωτισμό που φώτισε επιτέλους το Μαρούσι μας. Τις ανακατασκευασμένες πλατείες. Τους καθαρούς από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες δρόμους, κι όχι αυτούς που μας άφησε ο κ. Μπρέγιαννης ως στέλεχος της διοίκησης Τζανίκου.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ασχολείται και δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης. Αφήνουμε τον κ . Μπρέγιαννη να απολαύσει τα προνόμια του διορισμένου, από την κυβέρνηση του μνημονίου, golden boy. Άλλωστε, δεν θα τα απολαμβάνει για πολύ καιρό ακόμα.

Πηγή είδησης    www.facebook.com/giorgos.patoulis

1 σχόλιο:

  1. Ενα μεγάλο Μπραβο στον δημαρχο μας !!!

    ΔΗΜΑΡΧΕ , ΤΟΥς ΕΝΟΧΛΕΊ ΠΟΛΥ ΜΆΛΛΟΝ Ο ΑΓΏΝΑς ΠΟΥ ΚΑΝΕΙς,,,

    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή