Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ποιο προϊόν αποσύρει ο Βασιλόπουλος - Οι συστάσεις προς τους καταναλωτές

Ποιο προϊόν αποσύρει ο Βασιλόπουλος - Οι συστάσεις προς τους καταναλωτές
Στην απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ ΒΙΟ καλαμπογκοφρέτες 120g», με ημερομηνία λήξης 27/01/2015 και LOT 29 & 30, προχώρησε η ΑΒ Βασιλόπουλος.
Στο προϊόν το οποίο παράγει για την ΑΒ Βασιλόπουλος βέλγικη εταιρεία ανιχνεύθηκε μυκοτοξίνη - δεσοξυνιβαλενόλη (DON) άνω του νομοθετημένου ορίου.
Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (RASFF), ενημερώθηκε για τη διακίνηση γκοφρέτας καλαμποκιού στην οποία διαπιστώθηκε η παρουσία μυκοτοξίνης DON (Deoxynivalenol) πάνω από το νομοθετημένο όριο. Πρόκειται για το προϊόν βιολογικής γεωργίας "AB Bio καλαμποκο-γκοφρέτα", βελγικής προέλευσης, σε συσκευασία των 120g, με ημερομηνία λήξης
27/01/15 και αριθμούς παρτίδας LOT 29 & 30 , το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση "ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ".
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των εν λόγω παρτίδων του ανωτέρω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος καλεί τους καταναλωτές, να μην καταναλώσουν το προϊόν και τους προσκαλεί, εάν και εφόσον επιθυμούν, να το επιστρέψουν στα καταστήματα της εταιρείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου