Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Τις προτεραιότητες και τις μεγάλες παρεμβάσεις της επόμενης πενταετίας, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία εκατοντάδων κατοίκων από τις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων, της Κοκκινιάς, του Κέντρου και της Νέας Λέσβου

Τις προτεραιότητες και τις μεγάλες παρεμβάσεις της επόμενης πενταετίας, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», παρουσία εκατοντάδων κατοίκων από τις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων, της Κοκκινιάς, του Κέντρου και της Νέας Λέσβου
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι από τις γειτονιές των Αγίων Ανάργυρων, της Κοκκινιάς, του Κέντρου και της Νέας Λέσβου στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», ο οποίος βρέθηκε κοντά τους και συνομίλησε μαζί τους σε μία εφ’όλης της ύλης συζήτηση για το αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαρούσι, σε κάθε γειτονιά.

Ο κος Πατούλης έγινε δέκτης των θερμών ευχών των παρευρισκόμενων για Μεγάλη Νίκη στις εκλογές της 18ης Μαϊου, σημειώνοντας: «Συνεχίζουμε δυναμικά τη δημιουργική μας πορεία για να ολοκληρώσουμε το έργο που έχομε ξεκινήσει σε όλο το Μαρούσι, κόντρα στους εκφραστές της αδράνειας, της απραξίας, της απουσίας σχεδίου και οράματος. Το δικό μας κόμμα είναι το
Μαρούσι. Με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας οδηγούμε την πόλη μας Μπροστά στη νέα εποχή».

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ


Φιλική συνάντηση με τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό κου Κάββαλου Νικόλαου. Οι κάτοικοι σε εύθυμη ατμόσφαιρα φιλοξένησαν τον κο Πατούλη με πλούσια εδέσματα, συνοδεία μουσικής με λύρα και λαούτο.             
------

Επίσης κάτοικοι όλων των ηλικιών υποδέχτηκαν εγκάρδια το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων, με τη συμμετοχή της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου του συνδυασμού κας Πρέσσας Ζαχαρούλας.
Σε ένα εφ’ όλης της ύλης απολογισμό, σε επίπεδο οικονομικής εξυγίανσης και νοικοκυρέματος του Δήμου, σε επίπεδο έργων ανάπλασης και υποδομών σε κάθε γειτονιά και κοινωνικής προστασίας και στήριξης κάθε συμπολίτη, καθώς και σε επίπεδο ενίσχυσης και προαγωγής του πολιτισμού και του αθλητισμού και δημιουργίας δημιουργικών διεξόδων για τη νέα γενιά, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ανέπτυξε τις σημαντικές προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας και τις μεγάλες παρεμβάσεις σε όλο το Μαρούσι, αλλά και ειδικότερα σε κάθε γειτονιά.

Οι μεγάλες παρεμβάσεις στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων αφορούν:
-Στη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην οδό Αγίων Αναργύρων και πεζοδρόμων για τη σύνδεση της γειτονιάς με το Κέντρο.
- Στην ενίσχυση του πρασίνου, στις αναπλάσεις με χρήση υλικών όπως κυβόλιθοι και τοποθέτηση μοντέρνου αστικού εξοπλισμού.
Στην ενίσχυση του δικτύου δημοτικού φωτισμού τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, και υψηλής φωτιστικής ισχύος.
- Στην ανάπλαση της οδού Νερατζιωτίσσης για τη δημιουργία ασφαλούς και ανεμπόδιστης όδευσης πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες κατά μήκος της οδού, με παράλληλη αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής.
Η ανάπλαση εκτείνεται σε μήκος περίπου 700μ. επί της οδού Νερατζιωτίσσης (από Θησέως έως Γράμμου), ενώ η τελική επιφάνεια των νέων πεζοδρομίων ανέρχεται σε περίπου 2.000μ. Για το έργο έχει εκπονηθεί ώριμη μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 486.772 ευρώ.
Στην ανάπλαση της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, για τη δημιουργία ανεμπόδιστων οδεύσεων πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες εκατέρωθεν του οδοστρώματος της οδού, με παράλληλη αναβάθμιση της περιοχής. Η ανάπλαση με προϋπολογισμό 740.000 ευρώ,  εκτείνεται σε μήκος περίπου 810μ. από τη Νερατζιωτίσσης έως τη Λ. Κηφισίας.
- Στην τοποθέτηση πεζογέφυρας στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Λ. Κηφισίας για άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις των κατοίκων.

ΚΟΚΚΙΝΙΑ
 
Τις προτεραιότητες και τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν σχεδιασθεί για όλο το Μαρούσι και ειδικότερα για τη γειτονιά της Κοκκινιάς ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό κου  Δημήτρη Καρλαύτη.        

Τα σημαντικότερα έργα αφορούν:
- Στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μετά την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Π.Δ.    
- Στην επέκταση του ποδηλατόδρομου της οδού Μεσογείων και η ενοποίησή του με τον ποδηλατόδρομο της οδού Ευζώνων.
- στην κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για το 11ο Δημοτικό (Οδού Κονίτσης). 
- Στην ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες LED.
- Στην κατασκευή πεζοδρομίων και στην εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. 
Επίσης  την τελευταία τριετία παραδόθηκαν στους κατοίκους:
-Το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ που κατασκευάστηκε στο 2ο Γυμνάσιο –Λύκειο Αμαρουσίου
- Οι δύο πεζογέφυρες που κατασκευάστηκαν επί της Κηφισίας στη συμβολή με τις οδούς Γούναρη και Αναβρύτων και ενώνουν το Ανατολικό Μαρούσι με το Κέντρο της πόλης.           
- Ο νέος βιοκλιματικός παιδικός σταθμός.
-  Το παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου για την εξυπηρέτηση της γειτονιάς.
-  Ο χώρος άθλησης «Στέκι Νέων».

ΚΕΝΤΡΟ
Στις 21 μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν σχεδιασθεί για το Μαρούσι αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης σε συγκέντρωση κατοίκων στο Κέντρο της πόλης, με τησυμμετοχή των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του κου Δρακούλη Θρασύβουλου και της κας Ζαχαριάδου Άννας.   
Μεταξύ των παρεμβάσεων αυτών είναι:
-Η βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου και των γειτονιών.
- Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Π.Δ.
- Η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης δυναμικότητας 250 θέσεων.
-  Η ανάπλαση του ΚΧ. 9760, που μέχρι πρότινος βρισκόταν το αμαξοστάσιο του Δήμου.     
-Η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο ακίνητο της Βασ. Σοφίας και Κηφισίας.
- Η ανακατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης».
- Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα  Καρέλλα.
- Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις επί της οδού Ειρήνης στο Νέο Μαρούσι.       
Η τοποθέτηση δύο νέων πεζογεφυρών.
-  Η κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού σχολείου στην Αγία Φιλοθέη που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο – 9ο Λύκειο.  
- Η κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού στο Ψαλίδι.
Η δημιουργία πρότυπης Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση.                

ΝΕΑ ΛΕΣΒΟΣ

Με κατοίκους της Νέας Λέσβου και της ευρύτερης περιοχής συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να ανταλλάξει απόψεις για τη γειτονιά τους, με τη συμμετοχή του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού κου Τάτση Παναγιώτη.

Ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την  οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και το έργο βρίσκεται στο στάδιο για την έγκριση της χρηματοδότησης. Επίσης έκανε αναφορά στηνκατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του 6ου Λυκείου, με νέα μελέτη η οποία θα λαμβάνει υπόψη την προστασία του διατηρητέου κτιρίου της πρώην οικίας του Τ. Βορρέ που βρίσκεται εντός του οικοπέδου. Παράλληλα έκανε λόγο για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, που όπως προβλέπεται από την μελέτη πρόκειται για μία ήπιου χαρακτήρα αθλητική εγκατάσταση αφενός για να μην αποτελεί υποδομή όχλησης των κατοίκων της περιοχής και αφετέρου για να μπορεί να αξιοποιηθεί ως χώρος προπονητικού χαρακτήρα για τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων. Ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. και ο Δήμος κατέθεσε το Νέο Τεχνικό Δελτίο για να προχωρήσει το έργο άμεσα. 

Παράλληλα ο κος Πατούλης σε ζητήματα καθημερινότητας που του ετέθησαν από τους κατοίκους έδωσε άμεσες λύσεις, οι οποίοι με τη σειρά τους του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση ανταπόκρισή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου