Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)


Με απώλειες 15% έκοψε πρώτος το νήμα στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) ο νυν πρόεδρος Γιώργος Πατούλης που πρόσκειται στη ΝΔ. 

Η παράταξη του προηγήθηκε των άλλων, αλλά είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ χάνει την αυτοδυναμία της στους γιατρούς έπειτα από 30 χρόνια.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των εκλογών του ΙΣΑ είναι:



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΗ.Κ.Ι.-ΙΣΑ: 35,40%

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ: 15,12%

ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ι.Σ.Α. Ν.Ι.Κ.Ι. Ι.Σ.Α.: 11,83%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΔΗ.ΠΑ.Κ. ΙΑΤΡΩΝ: 5,67%

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 5,33%

ΙΑΤΡΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ: 4,19%

ΝΕΟΙ ΙΑΤΡΟΙ-ΚΙ.Ν.Ι.: 3,77%

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: 3,76%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: 3,73%

Κ.Ι.ΑΝ. ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ-ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ: 3,07%

ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: 2,91%

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΙΑ.ΣΥ.: 1,99%

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΙΑΤΡΩΝ: 1,73%

ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: 1,49%

Το ποσοστό συμμετοχής ήταν εξαιρετικά αυξημένο αφού στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει 5.500 γιατροί, ενώ αυτή τη φορά στις κάλπες προσήλθαν 8.500.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τονίζει  ότι

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών και προσήλθαν στις εκλογές του Ι.Σ.Α.. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α.- είναι για μία ακόμη φορά η πρώτη δύναμη σε αυτή εκλογική αναμέτρηση με ποσοστό υπερδιπλάσιο από τη δεύτερη σε ψήφους παράταξη. Η νίκη μας, που επετεύχθη σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον αποδεικνύει περίτρανα ότι η ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α. αποτελεί για την πλειοψηφία των συναδέλφων παράταξη ευθύνης και συνέπειας, διεκδίκησης και αποτελεσματικότητας.»

Ενώ επισήμανε « Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας. Η αυριανή μέρα, θα είναι μέρα ευθύνης για όλες τις παρατάξεις που εξέλεξαν εκπρόσωπο στο Δ.Σ. Η συγκρότηση του νέου προεδρείου που θα κληθεί να εκπροσωπήσει τον ιατρικό κόσμο της Αθήνας θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική της εκφρασμένης βούλησης των συναδέλφων μας και όχι αντικείμενο προώθησης μικροκομματικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων.»Με απώλειες 15% έκοψε πρώτος το νήμα στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) ο νυν πρόεδρος Γιώργος Πατούλης που πρόσκειται στη ΝΔ. Η παράταξη του προηγήθηκε των άλλων, αλλά είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ χάνει την αυτοδυναμία της στους γιατρούς έπειτα από 30 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου