Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Συνέντευξη υποψήφιου Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



        Έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας για το δήμο Αμαρουσίου. Ποιοι είναι οι λόγοι που προχωρήσατε σε αυτή την κίνηση;
Η επιλογή μου να διεκδικήσω την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου,  αποτελεί μια απόφαση ευθύνης, πίστης και συνέπειας . 

Ευθύνη απέναντι στην πόλη που ζω κι αγαπώ , δημιούργησα οικογένεια κι έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα.

Με πίστη για τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το Μαρούσι ως Δήμος, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας.

Με τη σιγουριά που μου δίνουν στο ξεκίνημα της προσπάθειας  μου οι ισχυρές βάσεις που έχει βάλει με το έργο της η πετυχημένη ομάδα που διοικεί σήμερα την πόλη, με επικεφαλής το Γιώργο Πατούλη.

Με συνέπεια απέναντι στην πεποίθησή μου, ότι το έργο αυτό δεν πρέπει να πάει χαμένο, αλλά πρέπει να συνεχιστεί και να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Όσοι αγαπούμε το Μαρούσι, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε “να παιχτεί στα ζάρια”, το μέλλον μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε πρόσωπα και παρατάξεις που εκπροσωπούν τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, να πάρουν στα χέρια τους το «τιμόνι της πόλης». 
Ιδιαίτερα σε μια που ο ελληνικός λαός γυρνά επιδεικτικά την πλάτη του στις δυνάμεις αυτές, που μόνο κακό προξένησαν στην Πατρίδα μας. 

       Θα θέλαμε να μας περιγράψετε την παράταξη με την οποία θα «κατέβετε» στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ενδεχομένως σκέφτεστε να αξιοποιήσετε πρόσωπα και από την παράταξη του Γιώργου Πατούλη; Ανοίγει αυτός ο δρόμος μετά και τη δημόσια στήριξη από τον ίδιο; Πώς θα σχολιάζατε τη δημαρχιακή θητεία του Γιώργου Πατούλη;
Η δημόσια στήριξη του Γιώργου Πατούλη, με τιμά. Είναι ένας πετυχημένος Δήμαρχος, που παρέλαβε το 2007 έναν Δήμο στα όρια της χρεοκοπίας και κατάρρευσης. Και κατάφερε μέσα σε 12 χρόνια, να παραδώσει έναν Δήμο νοικοκυρεμένο στα οικονομικά του και με ενισχυμένες τις
υποδομές του. Το γεγονός ότι εκλέγεται από τους πολίτες του Αμαρουσίου για τρεις συνεχόμενες θητείες, από την πρώτη Κυριακή, μιλά από μόνο του.

Η νέα δημοτική μας παράταξη, που της δώσαμε το όνομα « Νέα Εποχή, για ένα Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», εκφράζει τη φιλοσοφία μας. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή για το Μαρούσι, να το οδηγήσουμε στη νέα εποχή, στηριζόμενοι στις ισχυρές βάσεις που έχει δημιουργήσει με το έργο της, η σημερινή Δημοτική Αρχή και χωρίς να χάσει το ανθρώπινο πρόσωπό της..

Στη νέα ομάδα μας, η οποία παρουσιάστηκε την προηγούμενη Κυριακή, εντάχθηκε ήδη η μεγάλη πλειοψηφία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης Πατούλη, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, που έχουν να επιδείξουν σημαντικές γνώσεις, εμπειρία και ζύμωση με τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης μας.

Είμαστε ισχυρή ομάδα, που αγκαλιάζει όλο το Μαρούσι.

Θεωρώ ότι διαθέτουμε το κατάλληλο «μίγμα ανθρώπων», για να συνεχίσουμε το έργο που έχει ήδη γίνει στην πόλη μας. Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε οι "κληρονόμοι» , αλλά οι συνεχιστές , που θα βάλουν τα δικά τους μεγάλα λιθαράκια στο «οικοδόμημα» που λέγεται Μαρούσι. Στη δική μας την αντίληψη, το Μαρούσι δεν κληρονομείται . Ανήκει στους πολίτες του.

Στόχος μας λοιπόν είναι να οδηγήσουμε το Μαρούσι στη Νέα Εποχή. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε τη δημιουργική πορεία. Να πάμε όλοι μαζί το Μαρούσι, ακόμη πιο ψηλά.  Στην προσπάθεια αυτή, δεν πρέπει να λείψει κανείς.


  Έχετε μεγάλη διοικητική εμπειρία σε σημαντικές θέσεις όπως στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ. Θεωρείτε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα;

Είναι σημαντικό για έναν άνθρωπο που επιθυμεί να συμμετάσχει σε ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα, όπως η Διοίκηση ενός Δήμου σαν το Μαρούσι και να ασκήσει πολιτικές, που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, να διαθέτει γνώσεις κι εμπειρία διοίκησης.

Να έχει "νιώσει στο πετσί του" τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο πολίτης, ο ασφαλισμένος, ο άνεργος, ο ελευθεροεπαγγελματίας, ο επιστήμονας, η απλή νοικοκυρά. 
Να διαθέτει "παραστάσεις" διαχείρισης σημαντικών και σύνθετων ζητημάτων. Να διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία.
Όταν έχεις περάσει από θέσεις ευθύνης, έχεις μάθει να συνεργάζεσαι και το στοιχείο αυτό, είναι πολύ σημαντικό στο σημερινό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην αυτοδιοίκηση.

Το μοντέλο του ουρανοκατέβατου Δημάρχου, που στηρίζεται στις «πλάτες» ενός κόμματος, έχει πια ξεπεραστεί.








     Ποιες προτεραιότητες έχετε θέσει, αν σας επιλέξουν οι δημότες Αμαρουσίου να αναλάβετε τον δημαρχιακό θώκο; Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να αλλάξει;
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν οι βασικοί προγραμματικοί μας άξονες και το πρόγραμμα των πρώτων 100  ημερών μας.

Θα είναι ένα σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, που θα αξιοποιεί όλα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και θα αντιμετωπίζει τις μελλοντικές προκλήσεις μιας πόλης σαν το Μαρούσι.

Προτεραιότητά μας είναι οι ανάγκες των συμπολιτών μας, με έμφαση στους τομείς που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Θα δώσουμε έμφαση στην ανάδειξη κι αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης.  Θέλουμε να δώσουμε βάρος στην αρμονική συνύπαρξη της υγιούς επιχειρηματικότητας που αναπτύσσεται στην πόλη μας, με την ανάγκη να διαφυλάξουμε την οικιστική φυσιογνωμία των γειτονιών του προαστίου μας.
Στόχος μας είναι να γίνει το Μαρούσι τόπος υποδοχής νέων επενδύσεων, που δημιουργούν δουλειές, εισοδήματα κι αυξάνουν την αξία των περιουσιών των συμπολιτών μας, χωρίς να χάσουμε όμως τον ανθρώπινο και προαστιακό μας χαρακτήρα. Αξιοποιώντας τα πετυχημένα παραδείγματα άλλων Δήμων, σε Ελλάδα και Ευρώπη, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

      Ποια είναι η γνώμη σας για το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και αν θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξουν συνεργασίες και συγκλήσεις;
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν με ενοχλεί καθόλου η ενίσχυση της αναλογικότητας. Αποτελεί «υγεία» για τη Δημοκρατία μας , η αντιπροσώπευση όλων των πολιτικών τάσεων των τοπικών μας κοινωνιών.
Αυτό που με ενοχλεί και με θίγει ως πολίτη, είναι ότι το σύστημα που θα ισχύσει στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, αποτελεί προϊόν μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και ιδεοληψιών.

Οδηγεί τη λειτουργία των Δήμων σε «αχαρτογράφητα νερά» και δεν διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα τους, την επομένη των εκλογών.

Η χώρα και η αυτοδιοίκηση χρειάζονται πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Όχι διχασμούς και αντιπαραθέσεις. 
Όσον αφορά τις συνεργασίες, οφείλω να σας τονίσω ότι η λογική της συναίνεσης , της συνεννόησης και της συνεργασίας,  με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Αυτή η λογική με χαρακτηρίζει στη μέχρι σήμερα επαγγελματική, συνδικαλιστική και επιστημονική μου διαδρομή.

Κι είμαι έτοιμος ως Δήμαρχος να συνεργαστώ, εφόσον χρειαστεί,  με όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης μας. Με συμφωνίες που θα γίνουν «πάνω από το τραπέζ»ι και στη βάση κοινών προγραμματικών αρχών και δεσμεύσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου