Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Θεόδωρος Αμπατζόγλου: «Πρωταγωνιστής ο πολίτης – Να κουμπώνονται οι πολίτες όταν ακούν αυτούς τους δήθεν ανεξάρτητους»




Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στον Γιώργο Βαθιώτη  και την εκπομπή «Δήμοι σε Δράση» - High TV

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην εκπομπή «Δήμοι σε Δράση» - High TV με το δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη, μεταξύ άλλων ανέφερε:




Για την υποψηφιότητα στο Δήμο Αμαρουσίου

«Ένας πολίτης ψηφίζει Δήμαρχο για 3 λόγους 1. γιατί έχει μία έντιμη διαδρομή και μπορεί να το αποδείξει, 2. γιατί έχει γνώσεις Δημόσιας Διοίκησης και 3. γιατί μπορεί με συγκεκριμένη έμπειρη και καταρτισμένη ομάδα ανθρώπων και βάση συγκεκριμένου σχεδίου να είναι αποτελεσματικός, για το συμφέρον του Δήμου του και των πολιτών του.
Πιστεύω πως πληρώ αυτές τις προϋποθέσεις και οι πολίτες μπορούν να με εμπιστευτούν με ασφάλεια.
Σε όλες τις θέσεις ευθύνης που κατείχα όπως Διοικητής του ΙΚΑ, Διοικητής του ΟΑΕΔ, Πρόεδρος των Φαρμακοποιών της Ελλάδας και άλλες, έφερα μετρήσιμα αποτελέσματα.
Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται πλέον για τα μεγάλα λόγια αλλά για αποτελέσματα. Θα ψηφίσουν για Δήμαρχο αυτόν που θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους. Και είναι αυτό που εγγυώμαι εγώ για το Μαρούσι.»

Για το ψηφοδέλτιο της «Νέας Εποχής»

«Το Μαρούσι είναι μία πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να μπει στη Νέα Εποχή με πρωταγωνιστή τον πολίτη, τον ενεργό πολίτη. Η ομάδα μου είναι μία ομάδα έμπειρων δημοτικών συμβούλων αλλά και νέων επιστημόνων. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό μείγμα που εγγυάται ότι μπορεί να φέρει το Μαρούσι σε μία καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι σήμερα.»

Για την πολιτική και τις προτεραιότητες για το Μαρούσι

«Ο Γιώργος Πατούλης έχει αξιολογηθεί θετικά από τους πολίτες. Έχω σκοπό να συνεχίσω ότι θετικό έχει γίνει στο Δήμο και να το αναβαθμίσω. Επιπλέον όμως, τα θέματα που αντιμετωπίζει μία πόλη όπως το Μαρούσι είναι πολλά και γι αυτά θέλω να δουλέψω μαζί με τους συνεργάτες μου και να βάλω το Μαρούσι στη Νέα Εποχή.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Αμαρουσίου, όπως το γεγονός ότι στην πόλη μας παράγεται το ¼ του ΑΕΠ της χώρας λόγω των εδρών επιχειρήσεων. Έτσι μπορεί να γίνει η σύζευξη μεταξύ ανέργων του Αμαρουσίου και των επιχειρήσεων και αυτό τον ρόλο μπορεί να τον διατελέσει ο Δήμος. Είναι μία δράση που γνωρίζω πολύ καλά γιατί ήταν αντικείμενο εργασίας μου στον ΟΑΕΔ.
Στις προτεραιότητές μου ακόμη είναι: η αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου με στόχο την ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας, η ολοκλήρωση των σημαντικών έργων της πόλης μας, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση του ρέματος Σαπφούς και η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και των ζητημάτων στάθμευσης και πεζοδρομίων.
Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει παράξει σημαντικό έργο στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί γιατί οι κοινωνικές δομές είναι αυτές που στηρίζουν σε πρώτο βαθμό τον πολίτη απέναντι στο απρόσωπο κράτος.»

Για την απλή αναλογική και τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού

«Για την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η θέση μου είναι σαφής: η κυβέρνηση Τσίπρα, ότι δεν μπορεί να ελέγξει το διαλύει. Δημιουργείται πολυδιάσπαση όλων των χώρων όλων των παρατάξεων, ο καθένας προσπαθεί να πιάσει το εκλογικό μέτρο και να γίνει παράγοντας στην περιοχή του και μετά να συναλλάσσεται πάνω ή κάτω από το τραπέζι. Ο νόμος «Κλεισθένης» πρέπει να αλλάξει σε πολλά σημεία. Επίσης οι Δήμοι πρέπει να αποκτήσουν την πραγματική αρμοδιότητα που τους αρμόζει. Δεν γίνεται να τους μεταφέρουν αρμοδιότητες χωρίς να τους μεταφέρουν τους αντίστοιχους πόρους και δεν γίνεται ο Δήμαρχος να είναι δέσμιος μίας απίστευτης γραφειοκρατίας και για οποιοδήποτε έργο να πρέπει να περάσουν χρόνια κυνηγώντας τις υπογραφές. Για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών πρέπει να ανεβάσουμε την αποτελεσματικότητα των Δήμων.»

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Εγώ σε κάθε περίπτωση είμαι άνθρωπος των συναινέσεων και των συνθέσεων και έχω μάθει όλα μου τα χρόνια να διαβουλεύομαι και να συνεργάζομαι. Όμως στην προκειμένη περίπτωση του Δήμου Αμαρουσίου κριτήριά μου για οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία είναι δύο: οι ανάγκες της πόλης και τα συμφέροντα των πολιτών και σε καμία περίπτωση οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός.»


Για τη διαχείριση των απορριμμάτων

«Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει και η Περιφέρεια και η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού στο επόμενο διάστημα. Είμαστε οριακά με την περίπτωση της Φυλής, δεν έχει γίνει τίποτα επί της ουσίας τα προηγούμενα χρόνια γι αυτό το θέμα και θα το βρούμε μπροστά μας όλοι μας.»

Για την ιδεολογική ταυτότητα

«Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας είναι πολυσυλλεκτικό, υπάρχουν άνθρωποι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει το κομματικό πρόσημο στην τοπική αυτοδιοίκηση και δεν πρέπει να υπάρχει, από την άλλη μεριά όμως ο καθένας από εμάς που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών έχει ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα.
Κι εγώ έχω, δεν την κρύβω, την λέω καθαρά την ξέρουν οι πολίτες.
Να κουμπώνονται οι πολίτες όταν ακούν αυτούς τους πολλούς δήθεν ανεξάρτητους, που ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είναι ανεξάρτητοι μόνο και μόνο για να πάρουν την ψήφο των πολιτών.
Όλοι μας έχουμε ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα, όμως στα Δημοτικά θέματα η ταυτότητα μένει απ’ έξω και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με τις κυβερνήσεις και τα κόμματά μας θα το κάνουμε προς όφελος της πόλης μας.»


Δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/2upoywi-Pvs


https://marousineaepoxi.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου