Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Στο Χαλάνδρι από 15 - 29 Μαρτίου η Εκθεση Φωτογραφίας: «Η Κριμαία Σήμερα»


Η φωτογραφική έκθεση θα εγκαινιαστεί στο ΡΠΕΚ στην Αθήνα 


Η φωτογραφική έκθεση  «Η Κριμαία Σήμερα» θα εγκαινιαστεί στο ΡΠΕΚ στην Αθήνα


Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σας καλεί να επισκεφθείτε την φωτογραφική έκθεση "Η Κριμαία σήμερα", που διοργανώνεται από την περιφερειακή δημόσια οργάνωση "Πρόσωπο με πρόσωπο: Προώθηση του διαλόγου μεταξύ θρησκείας και πολιτισμού".


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαρτίου και ώρα 19:00.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 στο ΡΠΕΚ μέχρι τις 29 Μαρτίου (Σάββατο και Κυριακή - αργίες).

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη ζωή της χερσονήσου,
στην ομορφιά και τη μοναδικότητά της, την καθημερινότητα και τις γιορτές των κατοίκων της.

Τα λόγια του επιμελητή Ραφαήλ Φάινμπεργκ για την έκθεση:

"Κύριος στόχος της έκθεσης είναι να δείξει αντικειμενικά τη σύγχρονη ζωή της χερσονήσου, όχι όμως μόνο την ομορφιά και τη μοναδικότητά της αλλά κυρίως τον Άνθρωπο. Αυτός αποτελεί το επίκεντρο της έκθεσης, καθώς και το έργο του και η ξεκούραση, η καθημερινότητα και οι γιορτές των κατοίκων της Κριμαίας. Εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κριμαία ζουν ειρηνικά και αρμονικά άνθρωποι διαφορετικών εθνών, πολιτισμών και θρησκειών: χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ιουδαίοι, Τατάροι της Κριμαίας, ρώσοι, ουκρανοί, έλληνες και διάφοροι άλλοι. Η γνωριμία με αυτούς όχι μόνο θα επεκτείνει τους ορίζοντες του επισκέπτη αλλά θα τονίσει παράλληλα και το γεγονός ότι η Κριμαία είναι μια περιοχή αρμονίας και γαλήνης".

Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από φωτογράφους από τη Μόσχα και την Κριμαία το 2015-2016. 
Οι λήψεις έγιναν σε διάφορες πόλεις και χωριά της Δημοκρατίας της Κριμαίας: Συμφερόπολη και Σεβαστόπολη, Ευπατορία, Κερτς, Γιάλτα, Μπακτσίσαραϊ, Κοκτεμπελ, Σουντάκ, Μπαλακλαβα.

                                                                       
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου