Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Πρωτα ο Πολιτης - Ο Θόδωρος Αμπατζόγλου εξηγεί "γιατί" Ο Πολίτης Πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του.



Μ
αζί συνδιαμορφώνουμε την επόμενη ημέρα!

 Για μια ΝΕΑ_ΕΠΟΧΗ στη σχέση μεταξύ δημότη και Δήμου.

Με ρωτούν πολλοί ποιό είναι το "σκεπτικό" μας σχετικά με το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής μας καμπάνιας:

"Ο Πολίτης_ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!"

Είναι βαθιά πεποίθηση μου οτι για να προχωρήσουμε μπροστά, να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν ως κοινωνία, όπου ο πολίτης πολλές φορές απογοητευμένος απαξιώνει τους πολιτικούς και την πολιτική, πως πρέπει να αλλάξουμε καταρχήν νοοτροπία όσοι απο μας ασχολούμαστε με τα κοινά, ιδιαίτερα στο χώρο της
αυτοδιοίκησης.

Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τον Πολίτη, να τον αφυπνίσουμε, να του δώσουμε ενεργό ρόλο, λόγο και συμμετοχή σε όσα αφορούν την ζωή του.

Πρέπει να τον κάνουμε συνυπεύθυνο, συνδιαμορφωτή, συμμέτοχο ως Πολίτη καταρχήν στην αποτύπωση και καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και συνεργάτη στην προσπάθεια επίλυσης και υλοποίησης των όσων θα συναποφασισθούν.

Είναι ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, που δ ε ν ξεκινά απο πάνω προς τα κάτω, αλλά απο κάτω προς τα πάνω, δίνοντας περιεχόμενο και βάθος σε έννοιες όπως η διαβούλευση, η συναίνεση, η δημοκρατική λειτουργία, όπου κύτταρο της είναι ο κάθε Πολίτης χωριστά.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα χρησιμοποιήσουμε και ψηφιακά εργαλεία, που θα δώσουν την δυνατότητα στον πολίτη εκτός απο το να διαβουλεύεται, να διαμαρτύρεται, να καταγράφει ή να υποδεικνύει μόνο προβλήματα, να καταθέτει ενυπόγραφα και τις προτάσεις του που θα αποτελούν αντικείμενο έρευνας, επεξεργασίας και αξιολόγησης.

Ετσι ο Μαρουσιώτης και η Μαρουσιώτισσα δ ε ν θα αισθάνεται οτι καλείται να συμμετάσχει μια φορά στα 4 χρόνια για να επιλέξει Δήμαρχο ή τον Δημοτικό Σύμβουλο επιλογής του, αλλά οτι θα έχει καθημερινά λόγο για την περιοχή του και όχι μόνο, που θα εισακούεται και θα τυγχάνει και σεβασμού και αξιολόγησης απο τα αρμόδια θεσμικά όργανα και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Σας προσκαλώ λοιπόν μαζί μας σε αυτή την όμορφη αυτοδιοικητική διαδρομή και περιμένω με χαρά απο όλους και όλες σας να δημιουργήσουμε μια νέα προοπτική για το Μαρούσι μας, που θα φέρει μια Νέα Εποχή στη σχέση μεταξύ δήμου και δημότη.

#Ο_politis_protagonistis!


#marousineaepoxi #oloimazi



Δείτε την σχετική ανάρτηση :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου