Τρίτη 16 Απριλίου 2019

"ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" απο τη Β4 ΝΟΔΕ.


 Μια διαφορετική εκδήλωση με βαθιά ανθρώπινη ευαισθησία που έδειξε το δρόμο της συνεργασίας μεταξύ της Κοινωνίας των Ενεργών Πολιτών και των Πολιτικών, διοργάνωσε ο Τομέας Εθελοντισμού της Β4 ΝΟΔΕ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Το δίλημμα που ετέθη για συζήτηση ήταν αν μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά ο Εθελοντισμός και η Πολιτική.
Μέσα απο μια αυτοκριτική του πολιτικού μας συστήματος για τα λάθη του παρελθόντος, βγήκαν χρήσιμα
συμπεράσματα και προβληματισμοί που δημιουργούν αισιοδοξία και εθνική αυτοπεποίθηση για το μέλλον μιας Νέας Ελλάδας με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της.

Στη δημόσια συζήτηση που έγινε μεταξύ δύο νέων πολιτικών εκπροσώπων της νέας γενιάς, του Υποψήφιου Βουλευτή Βόρειου Τομέα Αττικής κου Νίκου Ρωμανού και του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή κου Στέλιου Κυμπουρόπουλου, με τη συμμετοχή του Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ κου Γιώργου Σταμάτη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των εξης φορέων:

Η Πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθων Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ. Ε. Φ. Ι. κα Ζωή Γραμματόγλου, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ατόμων με σκλήρυνση κατά πλακας ΠΟΑμΣΚΠ κα. Βάσω Μαράκα, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων ΗΠΑΡΧΩ κα. Θεοδωρίδου Χριστίνα, ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων ΠΑΣΥΠΙΚΑ κος Μούσιος Γρηγόρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ για την Ιατρική - Κοινωνική - Ψυχολογική υποστήριξη καρκινοπαθών κα Νομικού Χριστίνα και η Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης "ΘΕΛΩ" και της Ακαδημίας Εθελοντισμού κα Κορίνα Λιούτα.




Δυνατή στιγμή της βραδιάς εκτός απο τις εξομολογήσεις των Προέδρων των Εθελοντικών Οργανώσεων και η συγκινησιακά φορτισμένη παρουσία του Λεωνίδα πωλητή της "σχεδίας" του Περιοδικού των Αστέγων.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ κος Γιώργος Γαμπιεράκης.
Οπως συζητήθηκε, ο κάθε ενεργός πολίτης έχει την τελική ευθύνη κι όχι μια κυβέρνηση για την ενθάρρυνση συμμετοχής σε εθελοντικές κινήσεις.
Χρειάζεται όμως ένα οργανωμένο θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο Εθελοντισμός, συστηματική ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και κυρίως εκπαίδευση και επιμόρφωση στις μικρές ηλικίες.
Η Χώρα μας μπορεί να έχει πολίτες με κοινωνική ευαισθησία και αισθήματα φιλανθρωπίας, όμως κατατάσσεται ουραγός στη συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες αλλά και σε δωρεές σε εθελοντικές οργανώσεις.


Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες ανθρωπισμού σε όλη την επικράτεια σε μεγάλες εθνικές τραγωδίες όπως αυτής στο Μάτι και στη Μάνδρα, αλλά και σε όλη την επικράτεια και κυρίως στα νησιά όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια σε αναξιοπαθούντες.



Η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη στήριξη του Εθελοντισμού στη χώρα μας και ήδη επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα θωρακίζει θεσμικά και θα προάγει τον Εθελοντισμό μέσα απο ένα νέο αξιακό σύστημα, που θα προστατεύει όλες τις προσπάθειες των ενεργών πολιτών για κοινωνική προσφορά.
Το σχέδιο αυτό αποτελείται απο μια δέσμη μέτρων μέσω των οποίων θα δημιουργηθεί ένας κεντρικός φορέας, με ενιαίο μητρώο εθελοντικών ομάδων, με θεσμικό πλαίσιο που θα βάλει σε τάξη τη διάσπαρτη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, τη διαφάνεια και την κατοχύρωση των εθελοντών όσον αφορά την εργασιακή και ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και τη δημιουργία κινήτρων ηθικής επιβράβευσης των εθελοντών.



Την εκδήλωση παρακολούθησε ένα ιδιαίτερα ποιοτικό και ευαισθητοποιημένο κοινό, που έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο απο την υψηλή ποιότητα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ κα Κορίνα Λιούτα και Υπεύθυνη Εθελοντισμού της Β4 ΝΟΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου