Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Μια Ξεχωριστή Υποψηφιότητα με αυτοδιοικητική εμπειρία στο Δήμο Αμαρουσίου

Μαρία Γώγου: Ποιά είναι ιατρός καρδιολόγος και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Θεόδωρου Αμπατζόγλου



    Πλησιάζοντας στις εκλογές θα θέλαμε να μάθουμε κάποια περισσότερα πράγματα για σας .Μιλήστε μας για σας


Είμαι γεννημένη  στην Αθήνα και μεγάλωσα στη Μαγκουφάνα, περιοχή του τότε δήμου Αμαρουσίου κοντά στον Άγιο Νικόλαο .
Ο πατέρας μου Πειραιώτης και αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας με σημαντική δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση και η μητέρα μου με καταγωγή από το Αιτωλικό της Αιτωλοακαρνανίας
  
Μαθήτευσα τα περισσότερα χρόνια  μου στο σχολείο «Ελληνική Παιδεία» αλλά αποφοίτησα από  το Αρσάκειο Τοσίτσειο  Εκάλης. Σπούδασα Ιατρική στην Ρώμη στο πανεπιστήμιο La Sapienza από όπου πήρα πτυχίο με άριστα. Ακολούθησα την ειδικότητα της Καρδιολογίας  την οποία εξασκώ ακόμα και σήμερα , αφού δούλεψα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα .



Έκανα δύο μεταπτυχιακά , το ένα στην σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΣΕΛΕΤΕ) για εκπαιδευτικός και το άλλο στη διοίκησης υπηρεσιών υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην οποία και μετείχα ως επιστημονικός σύμβουλος για 2 έτη.

Από το 2004 έχω μια συνδικαλιστική πορεία στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σήμερα είμαι Γενικός γραμματέας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρών Οδοντιάτρων ΠΦΥ. Είμαι δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης Πεύκης  ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Είμαι παντρεμένη με τον παθολόγο Νίκο Σεβαστάκη και έχω 2 παιδιά.   
Και η αγάπη μου και η φροντίδα για τον άνθρωπο την οποία υπηρετώ καθημερινά μέσα από το επάγγελμα μου ήταν και είναι  η κινητήριος δύναμη για την ενασχόληση μου με τα κοινά. 
Αλλά και η ιδιαίτερα προικισμένη προσωπικότητα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου με την πολυετή διοικητική εμπειρία μεγάλων οργανισμών και την ήρεμη δύναμη που διαθέτει ήταν η καταλυτική για μένα ,ώστε να τον ακολουθήσω στο όραμα του για ένα Μαρούσι σε Νέα Εποχή για να ένα Μαρούσι που θα είναι μια πόλη για να ζεις !


      Ποιες είναι οι ιδέες σας για το Δήμο Αμαρουσίου και σε  ποια σημεία πιστεύετε  ότι ο Δήμος μειονεκτεί και πρέπει να βελτιωθεί; Τι δεν έχει γίνει;


Όραμα  μας η αναβάθμιση μιας πόλης αντάξιας της ιστορίας της και ανάδειξη όλων εκείνων των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της. Το Μαρούσι θα είναι πραγματικά μια Πόλη για να ζεις ! Καθαρή , Φωτεινή , περιποιημένη , προσβάσιμη . 

Σε  όλη  τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διαπιστώσαμε ότι  το Μαρούσι έχει σημαντικό πρόβλημα στην ασφάλεια! Ασφάλεια που αφορά τους κατοίκους  σε πολλές καθημερινές δραστηριότητες.  Πολλοί δρόμοι δεν διαθέτουν καθόλου πεζοδρόμια ή αυτά είναι καλυμμένα με  χόρτα και αγριάδες χωρίς να έχουν πρόσβαση οι πεζοί , πολύ δε περισσότερο άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και πλημμελή καθαριότητα.
Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η καθαριότητα και ο φωτισμός είναι ανταποδοτικά και οι δημότες πληρώνουν ήδη υψηλά δημοτικά τέλη και φόρους.




Η επαναλειτουργία και η ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και η μεταφορά του αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλης είναι από της πρώτες προτεραιότητες της παράταξης ,όπως είπε ο επικεφαλής μας Θ. Αμπατζόγλου.
Η ενίσχυση του πρασίνου και η ανάπλαση της βόρειας εισόδου της πόλης με υπογειοποίηση της Κηφισίας και ενοποίηση του δάσους Συγγρού με το κέντρο της πόλης θα αποτελέσει έργο πνοής για την πόλη.
Η ανάδειξη του ιστορικού  εμπορικού κέντρου της πόλης   και η ποιοτική αναβάθμιση κάθε γειτονιάς του δήμου, αποτελεί στοίχημα για την παράταξη μας .
Η αναβάθμιση και η ελεύθερη πρόσβαση των αθλητικών εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανομένου του ΟΑΚΑ για την άθληση των νέων μας που είναι το μέλλον μας , αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του προγράμματός μας .


        Και μια που μιλήσατε για νέους , ποια πιστεύετε ότι είναι η   θέση των νέων στα δημοτικά τεκταινόμενα του δήμου; 

Οι νέοι διαθέτουν όραμα ιδέες φαντασία και είναι πολύ πιο κοντά στην τεχνολογία από όλους εμάς. Όπως και να το κάνουμε η κοινωνία είναι δυναμική και αλλάζει, οπότε οι νέοι έχουν μεγαλώσει με ερεθίσματα αρκετά διαφορετικά από τα δικά μας. 

Έχουν μεγαλώσει στο κόσμο του διαδικτύου, όπου οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι. Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι χειρίζονται τη τεχνολογία καλύτερα από εμάς, είναι πιο ελαστικοί στις απόψεις τους, λιγότερο συντηρητικοί στην λήψη αποφάσεων και εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας περισσότερο ριζοσπαστικοί. Με την κοινωνία οφείλουμε να αλλάξουμε και εμείς που ζούμε σε αυτή και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα για να φέρουμε αυτή την νέα εποχή στο Μαρούσι. Μπορούμε να προσαρμόσουμε το Μαρούσι μας στα νέα δεδομένα και στις αλλαγές με τη συμβολή τους. 
Είναι πολύτιμη η βοήθεια των νέων, ώστε μαζί να διαμορφώσουμε το αύριο με σύγχρονο και συνάμα κλασικό τρόπο. 


 Πως βλέπετε τον νέο αυτοδιοικητικό νόμο Κλεισθένη;

Ο νόμος του Κλεισθένη βασίζεται στην απλή αναλογική,δηλαδή , το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος δήμαρχος την πρώτη Κυριακή ,θα είναι και το ποσοστό εκπροσώπησης της κάθε παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο. Και ενώ με μια πρώτη ματιά ο νόμος αυτός φαντάζει άκακος, εγκυμονεί κινδύνους.

Η απλή αναλογική του Κλεισθένη,έτσι όπως ψηφίστηκε για να εφαρμοστεί, περιορίζει τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων στην παράταξη που πλειοψηφεί και δίνει απλόχερα την δυνατότητα σε υποψηφίους δημάρχους, που μετά βίας θα εκλεγούν, να γίνουν ρυθμιστές στο πρόγραμμα της πλειοψηφούσης παράταξης!

Με άλλα λόγια, ο δήμαρχος που τελικά θα εκλεγεί, αν δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία, δεν θα μπορεί να  εφαρμόσει το πρόγραμμα της παράταξης του. Θα είναι έρμαιο των μειοψηφιών που ενδεχομένως θα ζητούν ανταλλάγματα για να ψηφίσουν, όχι μόνο τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στις διάφορες επιτροπές.
Κι αυτά είναι μόνο η αρχή, γιατί ο Κλεισθένης δίνει επίσης την δυνατότητα μετακίνησης δημοτικών συμβούλων από μια παράταξη σε άλλη,από αυτή της εκλογής του,αρκεί να τον δεχτεί. Αν αυτό δεν λέγεται  αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος , τότε τι είναι;
Αυτό σημαίνει ότι το Μαρούσι χρειάζεται ισχυρό Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή,ώστε να μην βρεθούμε στις καταστάσεις που προανέφερα. Κι αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου για να προχωρήσουμε στην Νέα Εποχή για το Μαρούσι .



 Γιατί να σας επιλέξει κάποιος να σας ψηφίσει ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο ;

Θα σας απαντήσω χωρίς περιστροφές...
Για την πολυετή εμπειρία μου στην Πρωτοβάθμια ΥΓΕΙΑ αλλά και την ενασχόληση μου με όλες τις ευπαθείς ομάδες των ΑμεΑ στην μονάδα ΥΓΕΙΑΣ του ΙΚΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ,
για την γνώση μου στα θέματα χάραξης και υλοποίησης Κοινωνικής Πολιτικής και στο χώρο του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, αλλά και για το γεγονός ότι σα γυναίκα και νέα υποψηφία με το συνδυασμό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου θα σηματοδοτήσω τη Νέα Εποχή που οραματίζεται για το Μαρούσι.

Για όλα αυτά που σας προανέφερα είμαι έτοιμη να αγωνιστώ και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου