Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Χρόνια Πολλά στις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες!





Η Πατρίδα μας τιμά την Παναγία μας και το Μαρούσι την Προστάτιδα και Πολιούχο του.

Χρόνια Πολλά στις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες!

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι.

Φωτοστιγμές από Τον Μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου στο Μαρούσι, καθώς και από την Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στους κεντρικούς δρόμους του Δήμου.












Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια. 


Η Εκκλησία μας εορτάζει, πρώτον, το θάνατο και την ταφή της Παναγίας και, δεύτερον, την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.
 Αφού ο Κύριος με το σταυρικό του θάνατο πάτησε και κατάργησε το θάνατο, ήταν φυσικό να ανεβάσει στους ουρανούς τη Μητέρα του και να της χαρίσει τη δόξα της αιωνιότητας. 
Όπως λένε τα τροπάρια της Κοιμήσεως, ο θάνατός της
προμνηστεύεται τη ζωή.
Αυτή που γέννησε τη ζωή, έχει μεταβεί στη ζωή. Έτσι ο θάνατός της ονομάζεται «αθάνατος Κοίμησις». Και όλα αυτά γιατί η Παναγία πρώτη μεταξύ των ανθρωπίνων πλασμάτων πραγματοποίησε τη θεοποίηση του ανθρώπου, που είναι η συνέπεια της σάρκωσης.

Χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα  όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της και να την ικετέψουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους, αφού, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η Παναγία λίγο πριν τη μετάστασή της στους Ουρανούς υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλο τον κόσμο και θα γίνει η «μεσίτρια» στον Υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.




1 σχόλιο: