Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ορκωμοσία Μπακογιάννη με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Ειδική αναφορά στον Παύλο Μπακογιάννη από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.





Πλήθος κόσμου  συγκεντρώθηκε στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στο οποίο ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης
Είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ορκίζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, αλλά στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.





Ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς ήθελε ουσιαστικά και συμβολικά να δείξει ότι από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων του θα δώσει τη μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά Δημοτικών Κοινοτήτων της Αθήνας.

Κι επίσης γιατί η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές που εκτός από τα μεγάλα τους προβλήματα έχουν κρυμμένους θησαυρούς, σύγχρονους αλλά και ιστορικούς, που στόχος είναι αναδειχθούν αλλάζοντας την εικόνα της πόλη.

Στην ορκωμοσία παρευρέθησαν πολλές προσωπικότητες από την πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή της Χώρας. 
Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρευρέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό της επιλογής του σημείου ορκωμοσίας κάνοντας
ιδιαίτερη μνεία και αναφορά στο πνεύμα σύνθεσης και δημοκρατικής συνεργασίας  μεταξύ των κοινωνικών δυνάμεων της πόλης, αλλά και ιδιαίτερη αναφορά στο όνομα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη πατέρα του σημερινού δημάρχου Αθηναίων.


«Από εκεί πάνω θα καμαρώνει σήμερα ο Παύλος Μπακογιάννης. Ο πολιτικός, σύμβολο της εθνικής ενότητας και των υπερβάσεων για τον γιο του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με τους παριστάμενους να χειροκροτούν θερμά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου