Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Ποιος είναι ο Γιώργος Θωμάκος, ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς - Ν.Ερυθραίας - Εκάλης

Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των δημοτικών εκλογών κατεγράφη στο Δήμο Κηφισιάς όπου ο κ. Γιώργος Θωμάκος κέρδισε τον Δήμο Κηφισιάς στο δεύτερο γύρο των εκλογών παρά τη μεγάλη διαφορά που τον χώριzε με τον νυν Δήμαρχο κ. Νίκο Χιωτάκη στον πρώτο.

Θυμίζουμε πως ο κ. Χιωτάκης είχε προηγηθεί με 21 μονάδες του κ. Θωμάκου! Ωστόσο ο επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Ελπίδας - Συμμαχία Πολιτών" έκανε την μεγάλη έκπληξη και επικράτησε με ποσοστό σχεδόν 52%.

Ποιος είναι όμως ο Γιώργος Θωμάκος....

Ο Γιώργος Θωμάκος γεννήθηκε το 1967. Είναι γιος Ταξιάρχου εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας και κατάγεται από τη Μάνη.
Από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από την

Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, όπου ο προπάππους του υπήρξε δάσκαλος και ιερέας του Ελληνικού πληθυσμού και εξορίσθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασσικό Λύκειο Αναβρύτων και τη Νομική Σχολή Αθηνών. Μάχιμος Δικηγόρος Αθηνών από το 1993, διατηρεί Γραφείο μαζί με την σύζυγο του επίσης Δικηγόρο Γεωργία Παπαευθυμίου.

Ως Δικηγόρος βρίσκεται συστηματικά στο πλευρό αδύναμων συμπολιτών μας, ενώ πολλές φορές εκπροσώπησε Συλλόγους και ομάδες πολιτών σε υποθέσεις περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ANTENNA, στον Ελληνοκυπριακό Ραδιοφωνικό Σταθμό , ενώ συνεργάστηκε με τοπικές εφημερίδες της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον μαθητικό και φοιτητικό συνδικαλισμό.
Εκλεγόταν από το 1994 έως το 2010, που αποχώρησε οικειοθελώς , Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και επί τρεις θητείες υπήρξε ο νεότερος Σύμβουλος.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης, του Αθλητικού Οργανισμού , του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού «Σοφία Γκίκα» , της Σχολικής Επιτροπής του 6ου Δημοτικού Σχολείου – Πηνελόπη Δέλτα, Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς και μέλος Επιτροπών του Δήμου .
Συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ», συνεργάστηκε με το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας και τον αείμνηστο Πρόεδρο του Αντώνιο Τζήκα.
Είναι επίσης μέλος πολλών συλλόγων της Κηφισιάς και ενεργό μέλος του Λαϊκού Θεάτρου της Νέας Ερυθραίας.

Το 2004 ορίστηκε από την Κυβέρνηση, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων – Ε.ΘΕ.Λ (πρώην Ε.Α.Σ.) και στην συνέχεια εκλέχτηκε Αντιπρόεδρός της.
Με την σύζυγο του, έχουν αποκτήσει τον οκτάχρονο Θωμά – Γιώργο και την πεντάχρονη Κλειώ – Γαρυφαλλιά.

Ο νέος Δήμαρχος, σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού που έχει παραθέσει, αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Αστική Ανάπτυξη με Οικονομικό τρόπο. Θα είναι η πρώτη φορά που σε τοπικό επίπεδο θα συνδυαστούν οι επιστήμες των οικονομικών, του marketing, των χρηματοοικονομικών, της δημόσιας διοίκησης , του χωροταξικού σχεδιασμού και του περιβάλλοντος προς όφελος του πολίτη.


Προτεραιότητες τους τρεις πρώτους μήνες της θητείας του, είναι η απελευθέρωση των πεζοδρομίων από παράνομα εμπόδια και θάμνους, η ανάδειξη των πινακίδων σήμανσης της τροχαίας ( κρυμμένα από κλαδιά, ξεβαμμένες)  και οι παρεμβάσεις κι επισκευές προς άρση επικινδυνότητας και ανθυγιεινών καταστάσεων στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου